За живота, казват, има едно единствено правило: трябва да умееш

...
За живота, казват, има едно единствено правило: трябва да умееш
Коментари Харесай



За живота, казват, има едно единствено правило: трябва да умееш да събираш правилните спомен

За живота, споделят, има едно само предписание: би трябвало да умееш да събираш верните мемоари и да имаш вярната позиция към щастливите моменти. Знам, че от време на време това наподобява невероятно, само че имам вяра, че постоянно би трябвало да се бориш за качеството, за пристрастеността и за тези моменти, в които изпращаш залеза с фантазии за завършения, обич, готини планове в работата и... вила в италианските Алпи с панорама към Матерхорн.

Приятелите ми знаят, че не съм от девойките, които се отхвърлят елементарно и споделям максимата, че в живота в никакъв случай няма проблеми. В живота има обстановки, в които би трябвало да видиш нови решения - в никакъв случай не съм ги наричала проблеми, коства ми се демонстрация на неприятен усет и липса на въображение...

И тъй като знам знам, че образецът задължава доста повече от думите - ето - ще ви опиша история. Преди ден се оказа, че в градината на обичания ми ресторант в София няма места и няма по какъв начин да вечеряме там.

"Еее, но чакайте - Цвети съм, по какъв начин по този начин нямате дори една маса? Добре де - нещо да разместим, да сложим някъде две, три столчета? ". Отсреща чух единствено: "Никакъв късмет ", което пък ми подсети, че това е опция за ексцентрично решение.

Организацията е елементарна - върша сантиментална вечеря на тревата в градината до жилището. В живота всичко е въпрос на позиция и решенията от време на време са под носа ти - просто би трябвало да си кажеш: ОК, имаме обстановка, би трябвало да създадем някакъв интелигентен и ексцентричен ход. Какво да измисля?



В моя случай - телешки бургер на скара с клонка розмарин (отглеждам саксия розмарин на терасата - струваше 3.20лв. от разсадника до нас - доста е елементарен за "стопанисване " и е скъпа фалшификация за месо и риба). Добавям и прясно хлебче, глава червен лук на шайби на скарата - поръсени най-после с няколко зърна захар стават доста свежи и карамелизирани. Обичам, когато върша бъргъри да има и маруля. Сега обаче към този момент като че ли не е сезонът на свежата салата, по тази причина прибавям няколко листа алено цвекло от градината на мама - нежни са и дават страховит усет на бъргъра.

Не на последно място - каймата би трябвало да е телешка. Не пестете пари от това - става въпрос за 200, 300 грама месо - дано е хубаво и нежно.



За да извършите същински прекрасен бъргър обаче си има няколко секрети.



На първо място - сложете малко крема сирене с цел да омекотите сухотата на сандвича. Аз употребявам от няколко години Arla, тъй като е свежо датско сирене, в което има единствено прясно мляко и закваска, а с цел да се убедите в качествата му - просто си вземете една кутия, отворете я и ще видите по какъв начин в нея има малко цвик - гаранцията, че имате същински пресен млечен артикул с хубава закваска.



Добавете и слайс моцарела Arla или хаварти (също е доста добра концепция за бъргър) и гарнирайте с малко Rote Grutze - немски сос с червен касис, вишна и малина.

От какво още имате потребност за съвършена вечер? Трева, свежи сезонни зеленчуци (традиционно навестявам най-малко един път седмично някой селски пазар), чаша положително алено вино и една фантазия.Тази вечер виното е от черноморския район, а фантазията е сбъдната - на поляната пред нас има пикник и момче с китара.



Докато свири нещо но Джими Хендрикс и си приказваме за Уудсток и ранните години на английската поп просвета, ме кара да си сплета косата на две плитки и да му обещая, че...



Ей, но не може всичко да знаете. Оставям историята за това заричане някъде сред акомпаниментите. Но да знаете, става въпрос за нещо доста хубаво. Свързано е с ледници, катерене, изгреви, гледки и Южна Америка в най-приказните ѝ географски ширини.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР