За жестоки последствия след регистрация в сайт за запознанства научи

За жестоки последствия след регистрация в сайт за запознанства научи ...

Дама съжали горчиво за регистрацията си в сайт за запознанства

За жестоки последствия след регистрация в сайт за запознанства научи Varna24.bg. След броени дни в Пловдив започва дело в тази връзка. Подсъдим е А.Г.К. Същият е обвинен за извършено престъпление по чл.209, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК, за това, че в периода от 29.03.2018 г. до 14.06.2018 г. в Пловдив и в с.Н., обл.Пловдив с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у А.К.С., че се нуждае от различни суми пари, златни предмети и мобилни телефони, стойността на които впоследствие ще възстанови, като с това причинил на нея, на С.Г.Д. /майка на пострадалата/, К.Т.Д. /баща на пострадалата/ и Я.И.Д. /приятелка на пострадалата/ имотна вреда в размер общо на  36 493,07 лв.

Подсъдимият А.Г.К. чрез сайт за запознанства се свързал с пострадалата А.К.С, започнали комуникация, като същият се представял с чуждо име и твърдял, че притежава охранителна фирма, което нямало нищо общо с действителността. Постепенно се сближил с пострадалата и започнали да се виждат всеки ден.

При една от срещите им подсъдимият казвал, че има бизнес отношения с богат чужденец, който имал намерение да развива дейност  в България и трябвало да му оборудва офис с най-скъпата техника и обзавеждане, че му е необходим скъп мобилен телефон, друг път, че му е необходимо да събере сума от 10000 лв. за лечение на дете на негов приятел в чужбина, че поради срещите си с пострадалата е прекратил договор с охранявано от фирмата му лице и поради тази причина следвало да заплати неустойка в размер на 13 000 лв., че е иманяр и че за да заработи металотърсачът му, е необходимо определено количество злато  и т.н.

По този начин, поддържал заблуждение у пострадалата А.К.С., като лъжейки я за определени факти и обстоятелства, получавал пари и вещи със значителна стойност,  не само от нея, а  в случаите, когато тя нямала нужните средства, я карал да иска различни суми от нейните родители и приятелки.

Източник: varna24.bg