За изпълнението на подземните контейнери ще се проведе обществена поръчка,

...
За изпълнението на подземните контейнери ще се проведе обществена поръчка,
Коментари Харесай

Слагат подземни контейнири и по Иван Вазов и Филип Македонски

За осъществяването на подземните контейнери ще се организира социална поръчка, защото концепцията е да се слагат сходни контейнери освен по ул. " Отец Паисий ", само че и на други места - по " Иван Вазов ", " Филип Македонски ". Може и други улици да се включат в този план. Това постанова провеждането на Закон за обществените поръчки. Това изясни шефът на Оперативна програма " Чистота " Иван Стоянов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

За ул. " Отец Паисий " има специфичност - археологията, а общоприетите подземни контейнери вид бобър се вграждат на дълбочина към 2 метра и половина. Там няма по какъв начин да се извърши това. Заради това се минава на вид контейнерите да са по-малки, единични с дълбочина метър и 40. С тади дълбочина контейнерите по " Отец Паисий " ще са седем или осем. Ще бъдат сложени по линията дърветата, защото по нея не минава подземна инфраструктура. Разбира се, ще има наблюдаващ археолог при слагането. Това ще е Мая МАртинова.

По бул. " Цар Борис ||| Обединител " към този момент ще се слагат сходни контейнери на две точки по три контейнера към този момент на дълбочина 2 метра и половина.

" Кметовете на всички региони имат предпочитание за сходни контейнери и най-вероятно ще стартират да се поставят, изключително по парковете. Например в Розариума имаме един огромен съд, към който не е прелестно да играят деца ", разяснява още Иван Стоянов.

Той добави, че предприятието му има много действия по политиката за разделно изхвърляне на отпадъците. Предоставят се контейнери за разделно изхвърляне, за рециклируеми боклуци, към този момент се предоствят контейнери за хранителни боклуци. Планират се и съдове за изгорели мазнини, които да не влизат в шахтите. Предстои във времето да се дават контейнери за хранителни боклуци и на семействата, както и площадка за компостиране.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР