За изминалото денонощие Въоръжените сили на Украйна са унищожили по

...
За изминалото денонощие Въоръжените сили на Украйна са унищожили по
Коментари Харесай

Украинските защитници удариха Росгвардията в Херсон - десетки орки и техника са ликвидирани

За миналото денонощие Въоръжените сили на Украйна са унищожили по южното направление на фронта 57 съветски нашественици и 30 единици вражеска техника. Това оповестява Оперативно командване " Юг ". 
 
" Обстановката по южнобугската оперативна зано остава напрегната, само че под надзор. Окупационните войски не престават агитационно-принудителните ограничения по посока осъществяване на псевдореферендумите. Поради отстъствие на задоволително хора на изборните сектори, те правят обходи по дворовете (на къщите, бел. ред.), където колаборантите, съпровождани от въоръжени военни приканват хората да гласоподават. По-голямата част от популацията заобикаля контакта от тези по този начин наречени " мобилни пунктове за гласоподаване " и не желаят да учасатват в този политически фарс ", са споделя в известието. 
 
Подразделения на окупационните войски се пробват да привлекат запаси и организират ограничения за противопоставяне на Силите за защита. Врагът се пробва с ракетно-артилерийски огън, при поддръжката на тактическа и армейска авиация да спре напредването на украинските войски. Нанесени са 4 авиационни удара по украинските позиции по линията на стълкновението. 
 
" В отговор нашата авиация извърши 5 удара по две противников системи за Противовъздушна отбрана защита в Херсонски и Каховски региони, както и по три региони, където е концентрирано въоръжение и техника в региона на Берислав. Ракетно-артилерийските подразделения извършиха 266 огневи задания, включително усилвайки огневия надзор в региона на Каховската хидроелектрическа централа, където окупаторите се пробват да изградят краткотрайни мостове (...) изумено е и място, където бе дислоцирана Росгвардията в Херсон, както и пунктове на съперника в региона на Давидов Брод ", означават от ОК " Юг ".
 
Унищожени са 57 съветски военни и 30 единици техника, включително: два гаубици " Мста-Б ", самоходна установка " Гвоздика " и самоходна гаубица " Акация ", РСЗО " Град ", две командно-щабни машини и 19 единици друга техника. 
 
Унищожени са два дрона " Орлан-10 ", дрон-камикадзе иранско произвеждане " Шахид-136 ", както и три противников склада за муниции. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР