За измама с дарителска сметка в социалните мрежи съобщи БНТ.

...
За измама с дарителска сметка в социалните мрежи съобщи БНТ.
Коментари Харесай

Родители видяха снимка на детето си във фалшива кампания за набиране на дарения

За машинация с дарителска сметка в обществените мрежи заяви Българска национална телевизия. Половин година откакто завършват събирането на средства за лекуването на дребната Димана, родителите ѝ схващат, че чужд употребява нейна фотография в нова акция в интернет.

Посочена е и друга банкова сметка - в Германия. Родителите ще сезират прокуратурата.

Само на няколко месеца Димана е диагностицирана с подлата диагноза Инфантилен фибросарком на меките тъкани на дясната ръчичка. В България лекарите оферират ампутация.

Родителите ѝ обаче съумяват да намерят клиника в Турция, където стартират лекуване с химиотерапия. То коства скъпо, само че парите се събрани предходната година бързо посредством акции в обществените мрежи. Сега Димана към този момент е крепко момиченце.

" Вече акцията е завършила. Пари не събираме. Диманка е здрава, бяхме на първия надзорен обзор след привършване на лекуването и за наша най-голяма наслада всичко е наред с Диманка ", споделя майката на момиченцето Силвия Димитрова.

Изненадата на Силвия е голяма, когато научава от близки, че в обществените мрежи още веднъж се популяризира информация за набиране на средства.

" Направо се втрещих като погледнах – това е фотография на Димана, която е правена юни месец 2020 година. Текстът е заимствуван от страницата на Димана, а сметката, която е посочена, е в Германия. Ние нямаме такава сметка и не познаваме този въпросния човек, който събира средства за Димана ", споделя майката на Димана.

Информацията се споделя от три профила със сходни имена и фотоси.

" Писах му да изтрие, че това не е правилно, че тази сметка не е на Димана, само че той по този начин и не дава отговор. В неговата страница има фотоси и на други дечица, където несъмнено също хората не знаят, че той събира пари за тяхното лекуване ", споделя Силвия Димитрова.

Родителите на Димана обявиха, че ще внесат тъжба в прокуратурата още в понеделник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР