За иновативната процедура пристига проф. Ренато Еспозито от ИталияЛечението с

...
За иновативната процедура пристига проф. Ренато Еспозито от ИталияЛечението с
Коментари Харесай

Първа операция на щитовидната жлеза у нас с EchoLaser

За новаторската процедура идва проф. Ренато Еспозито от Италия

Лечението с EchoLaser към този момент е изцяло налично и за българските пациенти

Български и италиански лекари си партнират за първите по рода си интервенции на щитовидната жлеза в България и Югоизточна Европа. Иновативните интервенции ще се извършат в МБАЛ „ Сити клиник – Свети Георги “ Монтана благодарение на EchoLaser.

За новаторската процедура у нас идва проф. Ренато Еспозито, който има над 600 сполучливи интервенции до момента . В интервенцията ще вземат участие също българските лекари доцент Цветин Генадиев и доктор Георги Чакъров – те са първите родни лекари, сертифицирани за пълноправно приложение на новаторската технология, минали профилирано образование за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.

По данни на медиците, с възли на щитовидната жлеза са 24,8% от популацията у нас , т.е. – всеки четвърти българин, като болестта по-често визира дамите – съотношението е 1:8. Около 95% от възлите са доброкачествени, до избран миг те протичат безсимптомно, само че когато доближат по-големи размери, стартират да пречат на храненето и това води пациента при ендокринолога.

Монтанската клиника е пионер и в интервенциите на доброкачествена хиперплазия на простата с EchoLaser – при започване на юни т.г. проф. Джианлуиджи Патели, с богат опит в безкръвна и микроинвазивна терапия в Италия, Полша, Швейцария и Китай, дружно с доктор Чакъров, уролог, от МБАЛ „ Сити клиник – Свети Георги “ Монтана, направиха три сполучливи интервенции. Това бяха и първите сходни интервенции в България и Югоизточна Европа.

Лечението с EchoLaser към този момент е изцяло налично и за българските пациенти. МБАЛ “Сити клиник – Свети Георги” Монтана е подготвена да одобри пациенти от Монтана, региона, страната и прилежащи страни. Партньорството със експерти от Италия и цяла Европа ще продължи и те ще посещават от време на време центъра в Монтана “, показа притежателят на лечебното заведение Драган Благоев.

Термотерапията с EchoLaser към този момент има над десетгодишна история и в границите на обширни клинични изследвания, хиляди пациенти в Западна Европа (Италия, Франция, Испания, Германия) и Китай са преодолели болести на простата, щитовидната жлеза, черен дроб и други органи. Безкръвната и новаторска технология става все попопулярна и в Полша, Чехия, Русия, Румъния, Турция и други

Краткото времетраене на процедурата (около 20-30 минути), неналичието на обща упойка и медицински риск, както и неналичието на следваща лекарствена терапия , са единствено част от преимуществата на термотерапията с EchoLaser, поради които в Полша и Словакия към този момент има и описи с чакащи пациенти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР