За имунитета след преболедуване на COVID има доста фактори. Оказа

...
За имунитета след преболедуване на COVID има доста фактори. Оказа
Коментари Харесай

Епидемиолог: Жените изграждат по-добър имунитет след COVID

" За имунитета след преболедуване на Коронавирус има много фактори. Оказа се, че дамите построяват по-добър имунитет. Има значение тежестта на протичане на болестта, по-дълъг и дълготраен имунитет имат тези, които са боледували тежко. Нещата са сложни, има много въпросителни, на които се надяваме скоро да имаме отговор ". Това съобщи епидемиологът доктор Христиана Бацелова в „ Събуди се " по NOVA.

„ Различни учени потвърдиха, че първичният вирус COVID-19, пристигнал в Европа, мутира. Той стана по-лесен за разпространяване по въздушно-капков механизъм и се приспособява по метод, по който навлиза в човешките кафези по-лесно ", сподели още тя.

„ Относно осведомителната РНК ваксина, която ще накара нашите кафези да синтезират част от този протеин, който не разрешава на вируса да навлиза в човешките кафези, това на този стадий няма да окаже въздействие върху успеваемостта на новата ваксина, защото смяната е единствено в една аминокиселина ", сподели още тя.

И добави: „ Дори по-нататък да има и други разновидности, самата технология на осведомителните РНК ваксини е такава, че разрешава тя да бъда променяна и още веднъж имунизацията да бъде ефикасна. "

Източник: NOVA

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР