За градовете в цял свят безконтактният транспорт се превърна от

...
За градовете в цял свят безконтактният транспорт се превърна от
Коментари Харесай

Банка ДСК и VISA си партнират във внедряването на безконтактни разплащания в градския транспорт на София

За градовете в целия свят безконтактният превоз се трансформира от в допълнение облекчение в наложително изискване, което обезпечава на пасажерите безвредни и сигурни решения в изискванията на пандемията от COVID-19, а и след нея. От на следващия ден Банка ДСК и Visa внедряват безконтактни разплащания в градския надземен превоз на София и с това напредването на близо 2 милиона жители и посетители на столицата става по-лесно и по-удобно.  

Заради пандемията безконтактната технология за разплащане, която изключва физическия досег до разнообразни повърхности, е от решаващо значение за спазването на нужната отдалеченост. Благодарение на опцията за безконтактни разплащания при всички типове надземен публичен превоз в София, локалните поданици, туристите и командированите към този момент ще могат да пътуват, като просто приближат картата, мобилния си телефон или интелигентния си часовник до валидатора. Това значи, че те към този момент няма да се тормозят да носят пари в брой, да губят време на опашки за билети или да се чудят от кое място да ги купят.  

Безконтактните разплащания доста усилват удобството и сигурността при напредване от точка А до точка Б. В цяла Европа съвсем половината от пътуващите в града споделят, че им е неловко да купуват разнообразни билети за обособените типове превоз. С внедряването на незабавни разплащания в трамваи, тролейбуси и рейсове в София, Банка ДСК и Visa усъвършенстват живота на милиони пасажери, като им икономисват време и отстраняват неудобството от непрекъснатото носене на пари в брой.  

Операторите на публичен превоз в целия свят подреждат безконтактните разплащания измежду предпочитаните ограничения за цялостното възобновяване от пандемията, тъй като те отстраняват нуждата от физически контакт по време на пътуването и възвръщат доверието на клиентите посредством по-безпроблемно прекарване.  

Благодарение на партньорството сред Банка ДСК и Visa, безконтактните разплащания в градския превоз на София ще разрешат на потребителите да се таксуват в над 1100 трамваи, тролейбуси и рейсове в столицата по същия комфортен и сигурен метод, по който пазарят всекидневно с безконтактната си дебитна или кредитна карта. Гражданите и гостите на София просто ще би трябвало да приближават безконтактните си карти до валидаторите в транспортните средства и няма да се тормозят от кое място могат да си набират нужния им билет.  

„ С оглед на обстоятелството, че градовете в Европа и в България, са в разнообразни стадии на наново отваряне публичният превоз играе значима роля за икономическото възобновяване. Неговите системи са от значително значение за обслужването на доста хора, които разчитат на тях, с цел да се придвижват всекидневно до и от работа. Те също са значими и за потребителите, които получават достъп да закупуват нужните им артикули и услуги от локалния бизнес и по този начин спомагат за възобновяване на МСП. С тази технология София прави още една крачка към развиване на по-устойчива, по-екологична и по-приветлива градска среда за жителите и посетителите ѝ. Чрез съдействието с Банка ДСК се надяваме да улесним всекидневието на всеки, който употребява безконтактни разплащания в градския превоз “, сподели Севдалина Василева, общоприет управител на Visa за България, Гърция и Кипър.  

„ Свидетели сме какъв брой бързо през последната година технологиите навлязоха и се настаниха трайно в живота ни. Предизвикателствата, с които се сблъскахме, подтикнаха и най-резервираните от нас да стартират да банкират през мобилен телефон, да пазарят онлайн и да заплащат безконтактно с банкова карта. Дигитализацията не е в бъдещето, тя е настояще. Затова за е значимо, че взаимно с нашите сътрудници от Visa, успяхме да предоставим решение на жителите и гостите на София, което ще улесни напредването им и ще отговори на потребностите им за безвредно, елементарно и несъмнено заплащане за превоз в границите на града. С  внедряването на тази услуга, осъществена от нашето дъщерно сдружение ДСК Мобайл, още веднъж потвърждаваме, че сме виновна компания, фокусирана в даването на новаторски решения в интерес на цялото общество “, съобщи Тамаш Хак-Ковач, основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.

С опцията за безконтактно разплащане при пътешестване в града, София към този момент се причислява към международните мегаполиси като Ню Йорк, Лондон или Сингапур, където милиони хора употребяват усъвършенстваната технология на Visa, с цел да пътуват по-бързо, по-лесно и по-удобно.  

За Visa

Visa Inc. (NYSE: V) е международен водач в цифровите разплащания. Мисията ни е да свързваме света посредством най-иновативната, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, която подкрепя развиването и просперитета на хората, бизнеса и стопанската система. Нашата развитафф световна софтуерна мрежа, VisaNet, обработва и опосредства сигурни и надеждни разплащания по целия свят и има потенциал да поеме над 65 000 трансакционни известия в секунда. Непрестанният фокус на компанията върху нововъведенията е катализатор за бързия напредък на цифровата търговия с всевъзможни устройства, за всеки и на всички места. В изискванията на световен преход към цифрови технологии Visa употребява своята марка, артикули, човешки запаси, мрежа и мащаб, с цел да преобрази бъдещето на търговията. За повече информация, посетете и .



За ДСК Мобайл:

ДСК Мобайл е дъщерно сдружение на Банка ДСК. Фокусът в активността на компанията е дигитализацията и внедряването на нови технологии, които развиват градската среда. Освен новата услуга за безконтактно заплащане на пътуването в градския превоз на София, ДСК Мобайл предлага и други новаторски решения, измежду които е внедряването и поддръжката на виртуален ПОС за притежатели на онлайн магазини. Компанията създава и модерни софтуерни решения за безкасово заплащане в паркинги, както и  плащания към зарядните станции за електрически автомобили на територията на цялата страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР