За един необичаен туристически пътеводител разказва Гергана Дойчинова от фондация

...
За един необичаен туристически пътеводител разказва Гергана Дойчинова от фондация
Коментари Харесай

София – един различен поглед

За един необикновен туристически справочник споделя Гергана Дойчинова от фондация " Ела и ти ". Интерактивният справочник за столицата –   е основан от хора в неравностойно състояние, в които те показват културните забележителности по собствен метод – като роман, фотография, рисунка, пластика и т.н. 

По думите на Гергана хората в неравностойно състояние имат извънредно нищожно присъединяване в културния живот – като създатели, основатели и основатели. Обикновено те са пасивна аудитория, само че този път нещата са изменени и тези хора ни водят по софийските улици и те ни описват за всички тези места, които си коства да се видят.

 " Много е мъчно забележителностите да бъдат налични за всички, тъй като има закони, коите не разрешават да се вършат промени и огромни реконструкции на исторически забележителности и монументи на културата. Но аз по тази причина споделям, че няма нищо неприятно в това, че тези обекти не са налични, тъй като това е един добър мотив хората с увреждания да ги посетят в компания с техни другари без увреждания и по този начин да основат  нещо дружно ", споделя споделя Гергана Дойчинова. Още повече, че около работата си във фондация " Ела и ти " тя има огромен опит точно в това – хората да реализират нещо дружно, доброволци и хора със характерни потребности да прекарват повече време в планината. 

За последните шест години стотици доброволци съумяха да се включат в плановете на фондация " Ела и ти " и да заведат над 100 индивида с увреждания на красиви, само че труднодостъпни места като Черни връх на Витоша, пещерите Съева дупка, Проходна, Бачо Киро или забележителността Караджов камък в Родопите.

" Това, на което залагаме в цялата ни работа като фондация, е връзката " човек – човек ", споделя Гергана Дойчинова.

Чуйте диалога на Оля Стоянова с Гергана Дойчинова в звуковия файл.
Снимки – фондация " Ела и ти " По обявата работи: Милена Очипалска
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР