За двете години, когато имаме ясна инфлация, хората обедняха с

...
За двете години, когато имаме ясна инфлация, хората обедняха с
Коментари Харесай

КНСБ иска от 1 юли минимална заплата от 850 лв. и 10% ръст на бюджетните възнаграждения

„ За двете години, когато имаме ясна инфлация, хората обедняха с 30%. В бюджета би трябвало да бъдат заложени 500 млн. за повишаване заплатите на педагозите. От 1 юли би трябвало да имаме 10% нарастване на заплатите, минималната работна заплата – 850 лева, и от 1 януари тя да бъде сред 940 и 1000 лева, според какво се случва със междинната работна заплата ". Това съобщи заяви президента на КНСБ Пламен Димитров пред Българска национална телевизия.

Димитров разясни, че общото сумарно нарастване – със заплатите за учителите, и с Министерство на здравеопазването, ще коства на бюджета към 1,2 млрд.

„ Нашето Брутният вътрешен продукт е към 182 милиарда, за една година растежа ни е 4%. 47 милиарда лева печели бизнеса за предходната година – това е два пъти повече от 2021 година, т.е. - налог свръхпечалба би трябвало да бъде наложена еднократно, тъй като това явно в някои браншове се е случвало непозволено, непазарно. Тези 6 милиарда, които търси МФ, да бъдат взети и от там ", сподели още президентът на КНСБ.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР