"За душата" грабна сърцата на гласуващите за наградите Оскар членове

...
"За душата" грабна сърцата на гласуващите за наградите Оскар членове
Коментари Харесай

„За душата“ донесе 11-и Оскар за най-добра анимация на „Пиксар“ - slava.bg

"За душата " сграбчи сърцата на гласуващите за премиите Оскар членове на американската Академия за кинематографично изкуство и просвета, продължавайки превъзходството на студио "Пиксар " - поделение на "Дисни ", в категорията за най-хубава анимация, съобщи Асошиейтед прес.

Това е 11-ата победа за "Пиксар ", откогато преди 20 години беше учредена тази категория. Предишните отличници на студиото са "Търсенето на Немо ", "Феноменалните ", "Рататуй ", "Уол-И ", "В небето ", "Играта на играчките 3 ", "Храбро сърце ", "Отвътре на открито ", "Тайната на Коко " и "Играта на играчките 4 ".

Режисираната от Пийт Доктър анимация "За душата " споделя за учител на учебен оркестър, който мечтае да бъде джаз музикант. Озовал се в отвъдното, той по всякакъв начин се пробва да се върне към земния си живот, с цел да реализира фантазиите си. "Този филм стартира като любовно писмо към джаза, само че нямахме визия доколко джазът ще ни научи за живота. После изгубихме контрола над протичащото си. Можехме обаче, сходно на джаз музикант, да превърнем това, което се случва, в нещо стойностно и красиво ", показа Доктър, приемайки оценката дружно с продуцентката Дейна Мъри.

Режисьорът също по този начин похвали преподавателите по музика и изкуство, включително и своите родители, които вършат света "едно по-добро място ".

"Желанието ми е всички довечера да последваме образеца на джаз музикантите. Където и да сме, каквото и да имаме, да го трансформираме в нещо прелестно ", добави Пийт Доктър.

В изявление зад сцената Дейна Мъри разкри, че музикалният продуцент Куинси Джоунс, джаз легендата Хърби Хенкок и други актьори са дали своя принос за плана. "Беше необикновено да работим с тях ", сподели Мъри. Доктър на собствен ред добави, че са "извадили шанс " с артиста Джейми Фокс, който озвучава основния воин Джо Гарднър, влагайки цялата си сила и съчетавайки ловко детайли на драма и комедия.

В категорията за най-хубава анимация с изключение на "За душата " бяха номинирани "Напред ", "Пътешествие към Луната ", "Овцата Шон: Фармагедон " и "Вълчуни: Духът на вълците "....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР