За добив на различните криптовалути вече отдавна се използват специализирани

...
За добив на различните криптовалути вече отдавна се използват специализирани
Коментари Харесай

Новият ASIC майнър Antminer E9 струва колкото 6 броя Nvidia RTX 3090, но работи като 25 от тези видеокарти

За рандеман на другите криптовалути към този момент от дълго време се употребяват профилирани устройства – по този начин наречените криптоминьори или цифрови майнъри. Те са формирани от десетки, стотици и даже хиляди чипове, които са предопределени само за добива на избрана криптовалута. Това са тясно профилирани SoC за тясно профилирана работа, които са доста по-рентабилни от потреблението на елементарните централни или графични процесори.

Изключително известната при добива на криптовалути компания Bitmain показа забавното устройство Antminer E9 , в което се употребяват ASIC чипове. То е предопределено за рандеман на Ethereum , като неговата продуктивност е неведнъж по-висока от тази на видеокартите. Според производителя, хешрейтът на Antminer E9 доближава 3 гигахеша в секунда, което е аналогично на 25 флагмански видеокарти RTX 3090. И още, при своята работа това устройство употребява до 2556 W или приблизително единствено колкото 10 броя RTX 3090, употребявани за рандеман на криптовалута.

Цената на Antminer E9 е $20 000 или почти колкото 6 броя 6 RTX 3090. Лесно може да се пресметна, че благодарение на това устройство за 24 часа могат да бъдат получени до 250 щатски $ и на доктрина то ще си възвърне парите единствено за три месеца.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР