За днес Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ обявява

...
За днес Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ обявява
Коментари Харесай

Обявиха жълт код за отрицателни температури в цялата страна

За през днешния ден Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ афишира предизвестие от първа степен - жълт код, за студено време в цялата страна.
Времето в страната ще е студено, с негативни междинни денонощни температури, осведомят синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.
Днес облачността ще се вплътнява и по-късно след обяд в Югозападна България ще завали сняг. Северозападният вятър ще отслабне и ще е слаб, в Дунавската низина и Източна България до сдържан. Минималните температури ще са сред минус 9 и минус 4 градуса, оптималните - сред минус 4 и 1 градуса.
Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - забележителна. Северозападният вятър ще отслабва и ще е до сдържан. Ще е студено с оптимални температури сред минус 1 и 1 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще превалява сняг. Вятърът последователно ще отслабва и ще е сдържан от север-северозапад, по най-високите и открити елементи - мощен от запад. Ще е студено с оптималната температура на 1200 метра към минус 7 градуса, на 2000 метра - минус 11 градуса, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
През нощта против неделя и в неделя снеговалежите ще обзет по-голямата част от страната. По-съществени ще са в Рило-Родопската област. Ще се натрупва снежна завивка: от 1-3 см в Горнотракийската равнина до 5-10 см в останалите региони от Южна България, в планините там - повече. Почти без превалявания ще остане около Дунав и в североизточните региони. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и с него захлаждането ще продължи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР