За девета поредна година Fibank (Първа инвестиционна банка) застава зад

...
За девета поредна година Fibank (Първа инвестиционна банка) застава зад
Коментари Харесай

Календарът на Fibank 2022 – в подкрепа на БФХГ и на Селскостопанска академия

За девета поредна година Fibank (Първа капиталова банка) застава зад благотворителна идея, чрез своя първокласен календар за идната 2022-а година. В последния ден на ноември той бе показан пред защита аудитория в книжовен клуб „ Перото " в столицата.

Тази година идеята е отдадена на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и на концепцията за стабилно развиване, чрез подпомагането на научни разработки за опазване на българските сортове плодове и зеленчуци. Именно тази нелека задача е част от Плана за резистентност и един от 17-те стълба за резистентност на Обединените народи, фокусиран върху географско биоразнообразие, водещо до понижаване на въглеродния отпечатък и вредата върху природата от потреблението на пестициди.

Концепцията на календар 2022 е повече от забавна, като съчетава финеса, чистотата и грацията на девойките и девойките от Българската федерация по художествена гимнастика, които по ексцентричен метод театралничат с типично български плодове, зеленчуци, цветя, в това число и прословутата ни Роза Дамасцена (маслодайна роза). Зад реализацията на плана застава обичайно екипът на рекламна организация KIWI Advertising с арт шеф Елица Узунова, който работи по концепцията, дизайна, обработката и печата на календара. Стайлингът е на Сирма Чаушева, а фотограф е Елена Ненкова. Още от първото издание на календара през 2013 година на страниците му са заставали едни от най-известните лица в българския спорт.
„ Позитивните, чисто български дела, са доста значими за нас! На първо място - съхраняването и развиването на нашите изконни български сортове плодове, зеленчуци и посеви. Това е стратегическа задача с далечна вероятност и тя ще дава богата годишна продукция с генерации напред. Редом с това поддържаме и родната художествена гимнастика - спортът, станал българска горделивост пред целия свят. Така пристигна художествената концепция да съвместим хубостта и грацията на нашите прелестни девойки с натуралната символика на типично български сортове плодове и зеленчуци. И хармоничната им обща визия безусловно оживя! ", споделя Никола Бакалов, Главен изпълнителен шеф (CEO) и Председател на Управителния съвет на Fibank.
Пред обектива на Елена Ненкова в продължение на три дни заставаха Камелия Петрова, Кристиана Дойчева, Сузан Пуладиан, Гергана Трендафилова, Мария Стаменова, Александра Василева - членове на националния тим по художествена гимнастика - отбор девойки; Стефани Кирякова, Ева Брезелиева, Лъчезара Пекова, Стилияна Николова, Татяна Воложанина и Катрин Тасева - членове на националния тим по художествена гимнастика - отбор жени; както и олимпийските първенци от Токио 2020 Мадлен Радуканова, Боряна Калейн, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

Всички средства от продажбите на календара ще бъдат дарени на Българската федерация по художествена гимнастика и на СЕЛСКОСТОПАНСКА АКАДЕМИЯ, за подкрепяне на тяхната активност. Календарът е разполагаем във всички клонове и офиси на Fibank от 6 декември и е с цена 10 лева Той е отпечатан на 100% рециклирана хартия без наличие на обикновен хлор, без тежки метали и с неутрално pH в унисон с дълготрайния ангажимент на банката към публично виновни устойчиви практики.

„ Горди сме, че с нашето обръщение в този благотворителен календар можем да подкрепим концепцията за стабилно развиване - подкрепяне на научните разработки за опазване на българските сортове. С признателност към нашите сътрудници от Fibank, които за поредна година помогнаха на българската художествена гимнастика да реализира своята олимпийска фантазия! ", отбелязва на собствен ред Илиана Раева, президент на БФХГ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР