За деня са регистрирани 24 нови случая с коронавирус у

...
За деня са регистрирани 24 нови случая с коронавирус у
Коментари Харесай

24 нови случая на COVID-19 за последните 24 часа


За деня са регистрирани 24 нови случая с ковид у нас, от тях 10 са в лечебни заведения, изследвани са 874 лица, дейните области са 5. Общият брой досега е 2259 души. Това съобщи доктор Ангел Кунчев, основен здравен контрольор, представен от БГНЕС.

16 са в София, 4 в Ямбол, Сливен 2, Кюстендил и Пазарджик – 1.

299 са в лечебни заведения, 36 от тях са интубирани. Заразените за деня са 11 дами и 13 мъже. Децата до 18 година са общо 133. Медиците са 242, за през вчерашния ден имаме два нови случая, един доктор от София и една здравна сестра от Ямбол, добави Кунчев.

646 са излекувани, новите случаи на излекувани за през вчерашния ден са 34. Най-голям е броят на излекуваните в София. Починалите за деня са двама-мъж на 79 година и жена на 93 година

Ще оставим 7-8 лечебни заведения, които да се занимават най-вече с коронавирусна зараза. За да може лечебни заведения, които имат един, двама, пет души с ковид, да насочат ресурса си към естествената лечебна активност. Основната численост лечебни заведения за ковид ще бъдат Втора градска болница, Белодробна болница, ВМА, Пирогов, Александровска и други

Доцент Ангел Кунчев остро разкритикува разпространителите на подправени вести, които безусловно голословно подлагат на подозрение съществуването на ковид.
„ Ние сме в групата на трите най-успешни страни в Европа в битката с ковид, би трябвало да се гордеем с това. Не мога да схвана хората, които в обществените мрежи, не престават да настояват, че няма пандемия. човек би трябвало да е кьорав, с цел да не види 4,7 милиона заболели в целия свят. Всички желаят да основат ваксина, а в България се провеждат митинги против нещо, което още не е основано “, сподели той.

Обсъжда се районно унищожаване на граничния надзор сред България, Сърбия, Гърция и Румъния.

Нови 1158 случая в Турция, нови 165 в Румъния – има 13 умряли за денонощието там, Сърбия-79 нови, Гърция двама умряли, Босна и Херцеговина – 14 нови, Северна Македония – 25 новозаразени и 3 умряли. Общата наклонност е към последователно ограничение на ковид, заяви още Кунчев.

Очаква се да стартира и отварянето на детските градини.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР