За деня на детето Сдружение „Маринела“ подари вълнуващ празник на

...
За деня на детето Сдружение „Маринела“ подари вълнуващ празник на
Коментари Харесай

Сдружение „Маринела“ подари вълнуващ празник на децата за 1-ви юни

За деня на детето Сдружение „ Маринела “ подари трогателен празник на малчугани със здравословни проблеми и ги заведе на конната база в с.Иваняне. Инициативата " Полет с коне " е напълно концепция на Александра Арабаджиева, която е един от основателите на сдружението и първенец по езда с десетки трофеи. От 12-годишна тя се занимава с конен спорт, които я прави освен дисциплинирана и виновна,но обичаща конете и животните.

„ Това е един доста хубав спорт, които изисква цялата ти отдаденост и любов към животното. В него е съчетана ежедневната грижа към коня и спортните тренировки. Този спорт може да оказва помощ на заболели деца саутизъм, детска целебрална парализа, синдром на Даун,езикови увреждания, генетични нарушавания, недостиг на вниманието, задачата ми е да усмихна децата и да им оказа помощ да се почувстват по-добре здравословно. За мен, като майка е значимо всяко дете да пораства крепко и щастливо. В деня на детето стартираме с тази самодейност и цяло лято малчуганите ще посещават натоварен курс по хипотерапия тук на конната база в с.Иваняне. “ – това показа Александра Арабаджиева за плана на съдружие „ Маринела “- Полет с коне.

Още античният врач Хипократ е споделил “Ако желаете болният да оздравее, положете го върху кон и той доста бързо ще се съвземе. “ Хипотерапията реализира сложна активизация и готовност на организма - физическа и психическа. При ездата, както и при грижата за конете, се изисква централизация на вниманието, нужда да се запомни и възнамерява последователността на дейностите, а по този начин се засилват психическите процеси в индивида. По време на езда се ускорява работата на съвсем всички мускули на рефлекторно ниво. При хипотерапията става въпрос за лекуване, употребявайки коня и неговите придвижвания като тласък за отключване на композиция от сензорни, моторни и неврологични реакции, които спомагат за лекуване на необятен набор от диагнози.

Партньори в самодейността „ Полет с коне “ са Веселина Фелдман, финалист в най-голямата обществено виновна самодейност на NOVA – ПРОМЯНАТА 2014/15 с богат опит и процедура в хипотерапията, както и едно от най-гледаните излъчвания " Като две капки вода "!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР