За денонощие полицията излови 51 шофьори след употреба на алкохол

...
За денонощие полицията излови 51 шофьори след употреба на алкохол
Коментари Харесай

За денонощие полицията излови 51 шофьори след употреба на алкохол и наркотици

За денонощие полицията излови 51 водачи след приложимост на алкохол и опиати, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

Действията на полицията са в границите на акцията, която стартира след тежката злополука през юли на бул. " Черни връх ". Тогава починаха две девойки.

През миналия ден са открити 32-ма водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 18 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 14 - с над 1,2 на 1000, а двама са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 19 души, а четирима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

От началото на акцията са тествани 9378 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 12 280 водачи и пасажери. Съставени са 2576 фиша и 794 акта за открити административни нарушавания, съобщи Дарик.

По метода „ линеен надзор “ са тествани 1977 МПС и 2586 водачи и пасажери. За открити нарушавания са формирани 594 фиша и 216 акта - за административни нарушавания. Установени са един лидер, управлявал след приложимост на алкохол до 1,2 промила, и трима – с над 1,2 промила. Деветима са засечени да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР