За да се подобри качеството на атмосферния въздух, миенето на

...
За да се подобри качеството на атмосферния въздух, миенето на
Коментари Харесай

Двойно увеличават миенето на Пловдив

За да се усъвършенства качеството на атмосферния въздух, миенето на Пловдив се удвоява. Това съобщи шефът на Оперативна програма „ Чистота “ Иван Стоянов при старта на пролетното миене на града.

Специализирани 15 автомобила ще мият 8 часа през нощта на маркуч, а след промяна на водачите още 8 часа денем машинното миене ще продължава на дюзи. За вътрешнокварталните улици, велоалеите, тротоарите и другите пешеходни зони се пуска закупената през последните години малогабаритна мултифункционална техника.

От 2012 година насам всички улици първа категория се мия 5 пъти седмично, второкласен – 3 пъти, най-малко един път в седмицата се мият третокласните и даже най-малките улици, напомни Иван Стоянов. Той уточни, се „ Чистота “ дава графиците за миене на всички медии, тъй че жителите да могат да оказват надзор, а и подпомагане, като по опция реалокират паркираните коли.

Също за възстановяване на въздуха Оперативна програма „ Чистота “ продължава да усъвършенства както софтуерния развой, по този начин и числения състав. Иван Стоянов предлага щатът на предприятието да се редуцира с 32 бройки.

„ Тези щатове сега са вакантни, защото след напусналите през последните няколко месеца работнички ръчен труд не сме назначавали нови. По този метод се освобождават средства за увеличение на механизираното метене и миене, което е по-ефективно и по екологично, а и все по-приложимо поради непрекъснато подобряващата се пътна инфраструктура в Пловдив “, добави Иван Стоянов. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР