За да отпразнува втората годишнина на домейна .ею, която ще

...
За да отпразнува втората годишнина на домейна .ею, която ще
Коментари Харесай

.ею разширението ще отпразнува втората си годишнина с видео конкурс

За да отпразнува втората годишнина на домейна.ею, която ще настъпи на 1 юни 2018 година, EURid кани всички поданици в България на възраст от 18 до 26 години да вземат участие в специфичен видео конкурс.

.ею, домейнът от най-високо равнище на кирилица , ще стане на две години. За да означи това достижение, EURid, регистърът, ръководещ.eu и.ею, провежда видео конкурс за младежите на България на тематика многоезичието в цифровия свят.

Заинтересованите участници са поканени да приготвят малко видео, в което да изразят какво значи за тях многоезичието в цифровия свят и да го изпратят до 18 април 2018 година Победителите ще завоюват билети за събитието DigitalK 2018, а първата премия дава и изключителната опция за стаж в EURid посредством самодейността „.eu академия “.

„ Вярвам, че за нас, българите, кирилицата постоянно ще бъде в основата на усилието да запазим нашите език и еднаквост живи. Затова и задачата на този конкурс е да прегледа концепцията за многоезичието в цифровия свят през визията на младите българи. С неспокойствие чакаме опцията да възприемем креативните гледни точки, които участниците ще показват ”, разяснява Пламена Аржант, която дава отговор за България в EURid.

EURid се стреми да усъвършенства многообразието от езици онлайн посредством своите домейни от най-високо равнище, интензивно съдействие по създаването на домейн имена със специфични знаци и присъединяване в общността.

За да участвате във видео състезанието и научите повече за него и метода му на протичане, посетете https://eurid.eu/bg/doteyuanniversary/.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР