За да отговорят на националното законодателство в социалната сфера и

...
За да отговорят на националното законодателство в социалната сфера и
Коментари Харесай

Приемни родители преминаха 7-месечно обучение за социални сътрудници

За да отговорят на националното законодателство в обществената сфера и да оказват помощ на фамилии в риск, приемни родители минаха 7-месечно образование в Центъра за професионално образование на Българската стопанска камара и получиха професионална подготовка " Сътрудник обществени действия ".

Проектът обгръща 9 района. Моделът на родителска взаимопомощ ще бъде прибавен към фамилии, в които децата живеят в беднотия и имат здравословни, обществени или просветителни компликации. С приоритет приемните родители ще подкрепят самотни майки на бебета, родители на деца с увреждания и възрастни хора, които гледат внуците си, заради миграция на техните родители.

Свидетелствата за приключеното образование бяха връчени на гала от ръководителя на БСК Радосвет Радев и министъра на труда и обществената политика Деница Сачева.

" Наше общо обвързване, освен на институциите, само че и на приемните родители, е да представяме повече положителни образци и положителни хора. Защото страховете виреят от подозренията дали има положителни хора в приемната грижа. Тревожа се като министър и като човек, че тук не приказваме за съмнение към институциите, а за това, че става дума за съмнение един към различен като общество. Инициативата, която вършиме като родители и асоциация на приемните родители – да помагате на фамилии, които имат потребност от поддръжка, е стъпка напред във връзка с същинската задача и роля на приемния родител – да поддържа фамилията, да дава съвещания и препоръки, да служи като навигатор на фамилиите в обществената, здравната и просветителната система. ", сподели пред приключилите образованието министърът на труда Деница Сачева.

Председателят на БСК Радосвет Радев акцентира, че с грижите си приемните родители понижават инвестицията, която обществото би плащало, в случай че децата станат подвластни от обществената система.

Програмата Родители + ще поддържа 200 фамилии посредством Мобилния център за информиране, консултиране, образование и поддръжка на пълнолетни лица в риск, който е регистриран в Регистъра на доставчиците на обществени услуги към Агенцията за обществено подкрепяне.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР