За да отговоря на президента - всеки ден откривам заводи

...
За да отговоря на президента - всеки ден откривам заводи
Коментари Харесай

Борисов за БНР: Планирани съботажи на кабинета

" За да отговоря на президента - всеки ден откривам фабрики и учебни заведения ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на откриването на новия цех на " Биовет " в град Пещера. " Ако приказваме за неговия телефон, добре. Защото това беше бойкот против държавното управление. Аз единствено демонстрирам - цех след цех ", добави Борисов.

Той разяснява изявление на Румен Радев, че страната се ръководи по телефона, обвързвано със свалянето на Силвия Великова от ефира на БНР.

" Смешно ми е по какъв начин от всеки тв приемник и радио се сипят обиди към държавното управление, само че приказваш по всички малките екрани. И след това няма независимост. Дума не съм споделил, каквото желаят, това да вършат. Свобода! Но да злоупотребяват с това. Правят саботажи против държавното управление. Планирани, ориентирани, с цел да разрушат системата. И след това - държавното управление им е отговорно. Не ме интересуват нито Корнелия, нито президента ", безапелационен е министър председателят.

Той благодари на вложителите и показа, че измежду тях е и Жан-Клод Юнкер, който не е могъл да участва на откриването поради здравословни аргументи.

Сред присъстващите са министрите на околната среда и водите, на финансите, на стопанската система и на опазването на здравето.

Заводът ще създава фармацевтични артикули и фуражни добавки. Общият размер на инвестицията е 300 млн. лева, от които 200 млн. лева са обезпечени със заем по проекта " Юнкер " през 2018 година.

Дружеството ще обезпечи претовареност на висококвалифицирани служащи и експерти в региона на биотехнологиите, химията и инженерството. Премиерът Бойко Борисов е на формалното разкриване на новия цех за произвеждане на фармацевтични артикули и фуражни добавки " Биовет " Пещера.

" Без Господ нищо не може да се прави. Да поздравим и децата на Пещера, всички учители и преподаватели, както тук, по този начин и в цяла България. Надявам се класните стаи тук да са в порядъчен тип. Нямаме класна стая без Wi-Fi. Може би сме първите такива в Европа. Иначе какво да кажа, всеки ден се откриват фабрики. 40 млн. от инвестицията е за екология. Водата се преработва, миризмите. Преди мен Нено Димов пристигна да прегледа станцията. И ми сподели: " Спокойно можеш да приказваш, всичко е в нормите ". Много е значимо, в тези общини, в които мъчно се намират вложители, да се строят нови фабрики. Да ви е честита, да работите с все по-голям потенциал ", обърна се Борисов към присъстващите.

" По проекта " Юнкер " за година и половина хората работиха неуморно. Над 300 млн е инвестицията. Сигурен съм, че ще останете впечатлени, в случай че погледнете вътре. Има доста поръчки, за над 100 страни. Това, което е най-важно за нас, е, че дава растеж на стопанската система и се основават работни места. Утре сме в цех в Петрич ", съобщи още Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР