За да няма спекулации в обществото, най-вероятно ще вземем решение

...
За да няма спекулации в обществото, най-вероятно ще вземем решение
Коментари Харесай

ГЕРБ ще подкрепи анти-Гинка закона на патриотите, за да нямало спекулации

„ За да няма спекулации в обществото, най-вероятно ще вземем решение да подкрепим текста в Закона за енергетиката, въпреки и да е посредствен ”, сподели депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред бТВ.

Спорът към предлагането на Обединените патриоти стратегически покупко-продажби, като тази сред „ Инерком ” на пазарджишката бизнес дама Гинка Върбакова и ЧЕЗ, да бъдат одобрявани от КЕВР, породи през вчерашния ден. По време на дебатите стана ясно, че ГЕРБ ще желаят КЕВР единствено да бъдат уведомявани за сходни капиталови планове.

От Движение за права и свободи също се оповестиха срещу намесата в комерсиалните покупко-продажби, което пък докара до мнения, че същинският сътрудник на бойкоборисовата партия е придвижването на Мустафа Карадайъ, а не патриотите.

„ Спорно е какъв брой този текст може да работи ретроактивно. Договорът за ЧЕЗ е подписан при започване на годината. Тъй като сътрудниците от Обединените патриоти са доста чувствителни на тази тематика, дадох предложение за отсрочване на дебата, с цел да разясняваме този проблем ”, добави Добрев.

Той посочи, че текстът не е акуратен.

„ Има огромна разлика сред това да контролираш покупко-продажби в банковия бранш и пенсионните фондове и надлежно други пълномощия да контролираш частни покупко-продажби ”, сподели Добрев.

По мотив новите пълномощия на КЕВР, които разрешават на регулатора да следи за операции, Добрев посочи, че тези текстове за част от инструкция на Европейски Съюз.

Той добави, че КЕВР нямат програмен продукт за подслушване и, че това са тълкувания в медиите.

„ По-скоро в случай че имат някакви подозрения за злоупотреби, ще се обръщат към способените органи ”, сподели Добрев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР