За човек, който обича да гушка пухкави котета и се

...
За човек, който обича да гушка пухкави котета и се
Коментари Харесай

Дресура и обучение на скотиш фолд

За човек, който обича да гушка пухкави котета и се умилява от типа на мъркащо творение с визия на плюшена играчка, идеалният домакински любим и коте от породата скотиш фолд.

Шотландските клепоухи котки са забележителни животни, които обичат да бъдат измежду хора и това ги прави съвършени компаньони. Домът, в който се отглежда такова коте, е в действителност благополучен дом.

Естествената разновидност на преобладаващия ген е причина за присъщото прегъване на ушите на писанчето. Това му придава сладката визия, която е изцяло в естетика с характера му. Какво би трябвало да знаем за дресурата и образованието на шотландската котка?

По темперамент клепоухите котки са гальовни и общителни и обичат непрекъснато да бъдат в компанията на стопаните си. Склонни са към игри и клоунски номера, което може да бъде употребявано при тяхното образование. Тази порода е доста подобаваща да учи нови неща и елементарно модулира държанието си. Така че образованието на шотландската котка няма да е проблем.

Тъй като сами обичат са сядат и просят това, което желаят да получат, могат да бъдат елементарно подготвени да извършват посоченото от стопанина, откакто знаят, че ще получат премия за това.

Животните от тази порода са толкоз благи, че когато свикнат със стопаните и се привържат към тях, постоянно спят на коленете им. Обучение за такова държание даже не е нужно, то се получава от единствено себе си.

Шотландските котки с клепнали уши са отзивчиви и общителни и се схващат добре с деца, както и с други домашни любимци. Те не се изнервят от детската врява, не се стресират от наличието на доста хора, по тази причина образованието им е бързо и елементарно. Достатъчно е индивидът да завоюва доверието и обичта им. Не е добра концепция обаче децата да образоват скотиш фолд, тъй като непремереното държание при тях има мощен отрицателен резултат.

 Шотландска клепоуха котка

Наказанията при клепоухите котки нямат смисъл. Загубата на доверието е дефинитивна и ще провали всички опити котето да бъде приобщавано към някакви привички и държание.

Създаването на хигиенични привички на котката е лесна задача, тъй като всички шотландски котки са извънредно чисти и се грижат за хигиената си. Затова привикват доста бързо да употребяват тоалетна и такъми, приготвени особено за тях.

Шотландската клепоуха котка по всевъзможен метод подкрепя стопанина си в опитите му да я образова и в случай че това не се получи, грешката е напълно в индивида, тъй като породата е идеална за влияние.

Вижте още по какъв начин да храним скотиш фолд и вероятни болести при клепоухите котки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР