За четвърти пореден ден в Гърция има трицифрени нови случаи

...
За четвърти пореден ден в Гърция има трицифрени нови случаи
Коментари Харесай

Без барове и нощни клубове в Гърция. Отменят литургии, панаири, изложения

За четвърти следващ ден в Гърция има трицифрени нови случаи на COVID-19, а през последните 24 часа са регистрирани 151 нови случаи. От началото на епидемията 5 270 души в страната са инфектирани, а общо 210 са умряли.

Службата за гражданска отбрана по рекомендация на Комисията по епидемиология и с решение на способния министър, разгласи нови ограничения и разширение на една от съществуващите.

От сряда всички, които идват в Гърция от Малта, би трябвало да имат негативен тест, изработен до 72 часа преди пътуването.

В идващия интервал се анулират всички литургии, както и търговски панаири и изложби.

Забраната за посещаване на всички нощни клубове, питейни заведения, кафенета, клубове с музика онлайн и други сходни, се удължава до края на месеца.

Барове, плажни питейни заведения и клубове се смятат за гнезда на ковид заради скупчване на хора.

Гражданската отбрана на Гърция наложи изключителни ограничаващи ограничения на остров Порос от през днешния ден за 10 дни, заради нараствания брой случаи през последните дни.

В изключителна среща с локалните управляващи ръководителят на Гражданска отбрана предизвести, че ще бъдат наложени ограничавания във втория по величина град - Солун, в случай че броят на случаите с ковид не намалее. Крайният период за решението е 15 август.

Август е пикът на летните ваканции на гърците, а 15 август се свързва с няколко локални празника и шествия за празника Успение Богородично.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР