За четвърта поредна учебна година учениците на основно училище Проф.

...
За четвърта поредна учебна година учениците на основно училище Проф.
Коментари Харесай

Строителна площадка посреща за поредна година ученици в Ловеч

За четвърта поредна образователна година учениците на главно учебно заведение „ Проф. Димитър Димов “ в Ловеч ще бъдат посрещнати измежду строителна площадка. Проектът, който общината извършва за цялостна реорганизация на дворното пространство и създаване на нов физкултурен салон, е замразен преди съвсем две години.

Едва предходна та година общината е прекратила контракта си с неточната компания реализатор на плана, макар че дейностите са почнали още през юни 2018 година и е трябвало да приключат за 100 работни дни, разясни шефът на учебното заведение Любомир Христов.

„ Първата компания, която завоюва публичната поръчка, се отхвърли, след това същият притежател е кандидатствал още веднъж за този обект, само че посредством друга компания.

Виждах, че работата не върви както би трябвало. Плочките ги редиха четири-пет пъти.  Физкултурния салон, бригадата която го извършва беше сбъркала слагането на канализационните тръби. “

И в последна сметка през ноември 2019 година по искане на общината строителните действия бяха прекъснати поради неприятни метеорологични условия, а няколко месеца по-късно преустановен контракта с изпълнителя.

Сега от общината увериха, че след новата социална поръчка за близо 900 хиляди лв. е определен нов реализатор на обекта и до края на месеца се чака с него да бъде подписан контракт, съгласно който строителните действия би трябвало да приключат за два месеца.

Любомир Христов обаче е  безапелационен, че поради забавения ремонт и към момента непостроения физкултурен салон учебното заведение губи възпитаници, а родителите недоволстват, че на децата не са обезпечени нужните условия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР