За четвърта поредна година откриващото събитие на фестивала OPERA OPEN

...
За четвърта поредна година откриващото събитие на фестивала OPERA OPEN
Коментари Харесай

Концерт за мир открива OPERA OPEN на античния

За четвърта поредна година откриващото събитие на фестивала OPERA OPEN ще смени гледната точка на феновете като ги разположи на сцената на Античния спектакъл, а изпълнителите –  в секторите за публиката. На 19 юни над 450 деца от хорове от цяла България ще изпълнят белите каменни редове, с цел да насочат своето обръщение за мир и да споделят детските си фантазии с едни от най-известните български песни като „ Детство мое “, „ Чучулига “, „ Боси времена “, „ Дъга “, както и песни на АББА, Джон Ленън, Андрю Лойд Уебър и други с Оркестъра на Опера Пловдив. Диригент на концерта е Славил Димитров, ръководител на Българския хоров съюз.

За първи път на Античния спектакъл се събират и ще пеят дружно петнадесет от най-известните и огромни хорове от всички краища на страната като хор „ Бодра промяна “, хор „ Бодра ария “, хор „ Дунавски талази “, Хор на варненските момчета и младежи, Детски филхармоничен хор и други. Пловдив ще бъде показан от хор „ Детска китка “ с диригент Яна Делирадева, Хор на Пловдивските момчета „ Стефка Благоева “ с диригент Милка Толедова, хор към Академия на Опера Пловдив с диригент Яна Делирадева и Арт войс център с началник Руми Иванова.

За комплицираната логистика по посрещането и настаняването на стотиците дребни хористи в Пловдив подпомагане оказа Съветът по туризъм в Пловдив в лицето на господин Любозар Фратев, Дан Травъл с шеф Пламен Петров, както и хотелиери в града. Със специфичен музикален видеопоздрав в концерта ще се включат и децата от Уганда, които разучават български песни и танци по самодейност на фондация „ Усмивка за Африка “ с създател Даниел Делибашев. Повече от месец те репетират песента на Графа, Любо Киров и Орлин Павлов – „ Заедно “, която ще изпълнят с всички останали участници в концерта.
Началото на „ Детският хор на България: Концерт за Мир “ е от 21 часа на Античния спектакъл.

Билети се продават на касата на Опера Пловдив, на лятната каса OPERA OPEN на Главната улица, касите от мрежата на Ивентим и онлайн на Eventim.bg.

OPERA OPEN 2022 e под наслов „ Различният свят “ и е част от стратегия „ Наследство II ” на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР