За четвърта поредна година Фондация „Стоян Камбарев“ предизвика младите кино

...
За четвърта поредна година Фондация „Стоян Камбарев“ предизвика младите кино
Коментари Харесай

Избраха финалистите на Наградата за кино 355

За четвърта поредна година Фондация „ Стоян Камбарев “ провокира младите кино създатели с нещо ново, самоуверено и друго –НАГРАДА ЗА КИНО 355. 3-ма определени кинорежисьора, би трябвало да снимат, инсталират и предадат 5-минутен игрален филм единствено за 5 дни. Оттам и заглавието: ТРИ -ПЕТ -ПЕТ! Кино надпреварата за първи път се реализира и с поддръжката на Столичната Община.

Младите филмейкъри на възраст сред 18 и 30 години имаха цялостна креативна независимост на тематика, жанр и род и единствено едно изискване – филмите им да бъдат с НЕОЧАКВАН КРАЙ. От множеството получени кандидатури, 10 полуфиналисти се бориха да продължат във втория стадий.

Актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева съумя да притегли един от най-успелите Европейски кино продуценти Фабиан Гасмия за Председател на 13 членното интернационално жури на НАГРАДА ЗА КИНО 355 тази година. Редом до него в звездното жури като нов член застава Кърсти Бел от Goldfinch Entertainment, дружно с хитовия английски режисьор Бен Чарлз Едуардс.

Почетен Председател продължава да е именитият Освалдо Де Сантис, основен съветник на Paramaunt Pictures, а преди този момент цели 33 години Президент на Twenty Century Fox, Италия! Te, дружно с непрекъснатите членове на журито - все водещи продуценти и режисьори от Холивуд, Англия и България, избраха за финалисти - трима млади филмейкъри, които се отличиха с висока мотивация, истински хрумвания и мощна пристрастеност за кино: АНТОНИЙ ХРИСТОВ с план за филм „ Бълха “, Лола Маркова с план за филм „ Разговори с чужд “ и Орлин Менкаджиев с план за филм „ Старецът на телефона “.

За първи път и тримата финалисти получават с изключение на цялостна поддръжка за продуциране на филмите си и финансов тласък в размер на 1500лв. Трима млади кинорежисьорu, само че единствено един победител! Кой ще бъде той? Единствена и решаваща роля ще има публиката по време на 13-тата Церемония за връчване на Наградите за изкуство на Фондация „ Стоян Камбарев “, която ще се състои на 26-ти април в JOY Station. Гостите ще гледат премиерно трите кино лентата, ще гласоподават онлайн и по този начин ще дефинират новия Носител на НАГРАДА ЗА КИНО 355. Той ще получи прелестна авторска статуетка и 10 000 лева под формата на парични средства и услуги за продуциране на идващия му филм, с помощта на сътрудниците от NOVA Film, Black SEA film, UFO Film and Television Studios и ARS Digital Studio.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР