За четвърта поредна година Барселона спечели Купата на краля. Каталунците

...
За четвърта поредна година Барселона спечели Купата на краля. Каталунците
Коментари Харесай

"Барселона" спечели 30-ата си Купа на краля след голов рецитал срещу "Севиля"

За четвърта поредна година " Барселона " завоюва Купата на краля. Каталунците победиха в конкуренцията за рекорден 30-и път след гръмка победа с 5:0 против " Севиля ".

На " Уанда метрополитано " в Мадрид " Барселона " имаше голямо предимство, като два гола вкара Луис Суарес, а по един прибавиха Лионел Меси, Андрес Иниеста и Филипе Коутиньо.

С триумфа каталунците направиха скок към дубъл в Испания. те се нуждаят единствено от една победа, с цел да станат първенци, като могат да вземат купата идващия кръг при гостуването си на " Депортиво ".


© Associated Press

Головият рецитал на тима пристигна в сложен миг, в който споменът за тежкото отпадане от Шампионската лига остава свеж.

" Барселона " поведе в 14-ата минута, когато след дълъг пас на вратаря Коутиньо подаде към Суарес и уругваецът от близко вкара. В 29-ата капитанът Иниеста улучи гредата, само че две по-късно Жорди Алба пусна технично с пета към Меси, който удвои.

Нова хубава офанзива докара до третия гол за каталунците още преди почивката. В 40-ата минута Суарес се възползва от подаване на Меси и с прекрасен удар направи 3:0.


© Associated Press

Головото шоу продължи и след почивката. В началото на втората част Меси направи нова асистенция и Иниеста усили преднината на тима си.

В 67-ата минута пристигна ред и на Коутиньо да вкара. Той на първо време означи от игра, само че съдията даде знак за игра с ръка и отсъди дузпа. Бразилецът застана зад топката и означи.


© Associated Press
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР