За България сътрудничеството със САЩ в областта на сигурността и

...
За България сътрудничеството със САЩ в областта на сигурността и
Коментари Харесай

Генерал от САЩ: Войниците ми винаги са доволни от възможността да работят с българските си колеги

„ За България съдействието със Съединени американски щати в региона на сигурността и защитата е от стратегическо значение. Двете страни се радват на отлични взаимоотношения както на двустранна основа, по този начин и в границите на НАТО ”. Това съобщи началникът на защитата военачалник Андрей Боцев при извършената през днешния ден, 10 май, среща с генерал-адютанта на Националната армия на щата Тенеси генерал-майор Джефри Холмс, оповестиха от Министерството на защитата.

Генерал Боцев уточни, че взаимоотношението сред българските и американските военнослужещи по подготовката и присъединяване в интервенции е на високо равнище, което способства за осъществяване на предоставените задания и повишение оперативната съгласуемост на българските военнослужещи.

„ Усилените взаимни учения и тренировки, които се организират целогодишно, са скъпа опция и са от значително значение за повишение оперативната съгласуемост на българските въоръжени сили с тази на останалите страни-членки на Алианса “, уточни началникът на защитата.

Генерал-майор Джефри Холмс акцентира, че двустранното съдействие сред Министерството на защитата на Република България и Националната армия на Съединени американски щати – щата Тенеси е едно от първите, почнали още през 1993 година „ Тази традиция продължаваме аз и моите сътрудници “, безапелационен бе той. „ Мога да заявя, че моите бойци и офицери постоянно са извънредно удовлетворени от опцията да упражняват и работят дружно с сътрудниците си от българска страна. Гледам с вяра към бъдещето да продължим да развиваме взаимното си партньорство “, съобщи генерал-адютантът на Националната армия на щата Тенеси.

От българска страна в срещата присъединяване взе също заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, който е съпредседател на Съвместната българско-американска комисия по използване на Споразумението сред държавното управление на България и държавното управление на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата. От американска страна участва и бригаден военачалник Джими Коул Джуниър, пълководец на сухопътния съставен елемент на Националната армия на щата Тенеси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР