За агресия срещу горски инспектор от Регионална дирекция по горите-Ловеч

...
За агресия срещу горски инспектор от Регионална дирекция по горите-Ловеч
Коментари Харесай

Агресия срещу горски служител при гонка в община Червен бряг - 112

За експанзия против горски контрольор от Регионална дирекция по горите-Ловеч заяви Агенцията по горите.

Инцидентът е станал през вчерашния ден вечерта, когато екип от контролните органи попаднал на група пот над 10 извършители, транспортиращи нелегално дървесина в землището на село Горник, община Червен бряг.

При появяването на екипите, част от нарушителите се пробвали да избягат с коли. В опит си да ги спре, горски чиновник е ударен в гърба с вратата на един от колите. Със съдействието на органите на Министерство на вътрешните работи нарушителите са арестувани и против тях са формирани бързи производства.

Задържани са два автомобила и шест каруци, натоварени с противозаконна дървесина, както пет бензиномоторни триона. Предстои сформиране на актове за откритите нарушавания по Закона за горите.

Повече от 60 акта за нарушавания на Закона за горите са формирани от трите районни дирекции по горите – София, Берковица и Ловеч за последната седмица на септември. Те са вследствие на направените съвсем 1000 инспекции на обекти за депозиране, преправка и търговия с дървесина, обекти за рандеман на дървесина, транспортни средства, транспортиращи дървесина, ловци, рибари. Задържаната дървесина е в размер на 160 прочие куб. м. Задържани са 11 товарни автомобила пренасящи дървесина, 7 каруци, 5 моторни триона, регистрира Агенцията по горите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР