За абсурдна ситуация сигнализира във Facebook известният наш журналист Найо

...
За абсурдна ситуация сигнализира във Facebook известният наш журналист Найо
Коментари Харесай

Абсурден парадокс с карантината на известен журналист

За неуместна обстановка алармира във Фейсбук известният наш публицист Найо Тицин. Преди два дни той се е прибрал в България с полет от Италия, а на летището го изненадали, че би трябвало да се подложи на 14-дневна карантина. Тицин е посочил документи, че има две дози на имунизацията Phizer/Biontech, серитификат публикуван от от Национална здравно-информационна система, както и резултат от лабораторен тест за антитела. Въпреки това той бил заставен да стои под карантина.

Ето и описа на журналиста в обществената мрежа:

" Да си имунизиран с две дози, да имаш стотици антитела и да бъдеш карантиниран за 14 дни. Ако това не е абсурд. Ето историята:

Днес се прибирам със аероплан от едноседмичен престой в Италия. На летището в София представям: Сертификат за имунизация с две дози с Phizer/Biontech - първа доза на 17.02.2021 и втора доза на 10.03.2021 - Сертификат публикуван от Национална здравно-информационна система към Министерство на Здравеопазването на Република България.

Представям и документ с резултат от лабораторен тест за антитела осъществен на 29.03.2021 (413 AU/mL при нужни 13 AU/mL) - Документ публикуван от лицензирана лаборатория BODIMED. Очевидно неподготвени за моето въоръжение с документи на летището, в действителност, общителни момчета ми споделиха, че би трябвало да вляза в карантина, тъй като съответните документи още не се зачитат от РЗИ. Най-абсурдното пояснение за това за какво не се признават Сертификатите за имунизация беше, че било дискриминация по отношение на тези които не са имунизирани?!..... Така ли тъкмо се подтиква популацията да се имунизира???? Единственото решение било да си направя нов PCR тест за 100-120 лева а това, че съм имунизиран и имам антитела, нямало значение. WTF Писах на РЗИ имейл, че има нещо гнило в признаването на документи за имунизация и резултатите за антитела. Ще забележим дали ще последва някакво рационално решение. "

Да си имунизиран с две дози, да имаш стотици антитела и да бъдеш карантиниран за 14 дни. Ако това не е абсурд. Ето...
Публикувахте от в

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР