За абсурдна ситуация сигнализира във Facebook известният наш журналист Найо

За абсурдна ситуация сигнализира във Facebook известният наш журналист Найо ...

Абсурден парадокс с карантината на известен журналист


За абсурдна ситуация сигнализира във Facebook известният наш журналист Найо Тицин. Преди два дни той се е прибрал в България с полет от Италия, а на летището го изненадали, че трябва да се подложи на 14-дневна карантина. Тицин е показал документи, че има две дози на ваксината Phizer/Biontech, серитификат издаден от от Национална здравно-информационна система, както и резултат от лабораторен тест за антитела. Въпреки това той бил принуден да стои под карантина.

Ето и разказа на журналиста в социалната мрежа:

"Да си ваксиниран с две дози, да имаш стотици антитела и да бъдеш карантиниран за 14 дена. Ако това не е парадокс. Ето историята:

Днес се прибирам със самолет от едноседмичен престой в Италия. На летището в София представям: Сертификат за ваксинация с две дози с Phizer/Biontech - първа доза на 17.02.2021 и втора доза на 10.03.2021 - Сертификат издаден от Национална здравно-информационна система към Министерство на Здравеопазването на Република България.

Представям и документ с резултат от лабораторен тест за антитела извършен на 29.03.2021 (413 AU/mL при необходими 13 AU/mL) - Документ издаден от лицензирана лаборатория BODIMED. Очевидно неподготвени за моето въоръжение с документи на летището, наистина, любезни момчета ми казаха, че трябва да вляза в карантина, защото съответните документи още не се зачитат от РЗИ. Най-абсурдното обяснение за това защо не се признават Сертификатите за ваксинация беше, че било дискриминация спрямо тези които не са ваксинирани?!..... Така ли точно се стимулира населението да се ваксинира???? Единственото решение било да си направя нов PCR тест за 100-120 лв. а това, че съм ваксиниран и имам антитела, нямало значение. WTF Писах на РЗИ имейл, че има нещо гнило в признаването на сертификати за ваксинация и резултатите за антитела. Ще видим дали ще последва някакво разумно решение."

Да си ваксиниран с две дози, да имаш стотици антитела и да бъдеш карантиниран за 14 дена. Ако това не е парадокс. Ето...
Публикувахте от в

Източник: fakti.bg