За абсурден случай с объркана ваксина срещу COVID-19 сигнализира зрител

...
За абсурден случай с объркана ваксина срещу COVID-19 сигнализира зрител
Коментари Харесай

Абсурден случай: Вместо заявената РНК ваксина, жена получи друг препарат

За неуместен случай с объркана ваксина против COVID-19 алармира фен на bTV. При декларирано предпочитание за съответен тип първа ваксина - жена получи друг от стремежи препарат.

Случаят с обърканата ваксина е от " Александровска болница ". Желанието за РНК-препарат било авансово декларирано - първо през електронния портал, а по-късно и посредством осведоменото единодушие. Едва след ваксинирането обаче излиза наяве, че е сложена ваксина, друга от пожеланата.

Няколко месеца Добрина Желева е чакала опция да получи желаната поради здравословен проблем РНК-ваксина. Записва се за 19 май в Александровка болница.

„ В портала се протоколирам за РНК. В осведоменото единодушие са ми написали имунизацията на „ Пфайзер “. Влизам - излизам с картонче, че съм имунизирана с „ АстраЗенека “. Те не знаеха, че са ми объркали имунизацията. Извадиха ми единодушието, погледнаха се и споделиха - " Тя е за Пфайзер. ". Ама, хора, вие не ги ли четете тия неща?!

На място осведоменото й единодушие било поправено, споделя Добрина. А с изключение на с корекция - документът бил върнат и с опрощение.

„ То най-после ми стана смешно. Наистина се тормозих. Благодаря за извинението, само че в случай че аз съм тази една на 1 милион, кой ще се извини на моето дете? “, пита Добрина.

От управлението на болничното заведение обясниха, че потоците за другите ваксини са разграничени.

„ Една от главните аргументи за това неразбирателство е че „ АстраЗенека “ е на различен фургон. Просто през днешния ден тя е била на този фургон “, изясни проф. Павел Станимиров.

- И на него не написа, че е АстраЗенека?
- Както виждате - не, не написа.
- Това осведомено единодушие не се ли чете?
- Много неща се четат, само че в случай че има един-двама души.
- Тя е била една.
- Но тук има всеки ден доста хора.

От болничното заведение споделиха още, че са подхванати всички ограничения, с цел да се избегнат сходни неточности.

- Хората не четат. Нито табели, нито инструкции, споделя доктор Керемедчиев.
- Лекарите питат ли индивида за коя ваксина е пристигнал?
- Инструктирал съм ги да внимават, да гледат, да питат три пъти.

А за поправката в осведоменото единодушие - от болничното заведение споделиха, че тя е, с цел да се знае коя ваксина е сложена.

Сигналът е постъпил и в здравното министерство. Оттам цитират законодателството, което планува санкции при нарушение на условията за осведомено единодушие.

Относно втората доза има две благоприятни условия - тя да бъде " АстраЗенека " в периода, даден от производителя. Или да се сложи иРНК ваксина - само че не по-рано от 84 дни след първата доза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР