За 29 септември Пловдивският Апелативен съд отложи делото срещу Петър

...
За 29 септември Пловдивският Апелативен съд отложи делото срещу Петър
Коментари Харесай

Фалстарт за делото "Маринашки" в Апелативния съд

За 29 септември Пловдивският Апелативен съд отсрочи делото против Петър Маринашки, който умъртви при злополука двама младежи преди 2 години край Кадиево.

Причината за новото съвещание е отсъствието на юриста на подсъдимия Йордан Давчев, който в документално съобщение пред магистратите се оправда с професионални задължения по други каузи на тази дата.

Съдът обаче счете оправданията на Давчев като неуважителни и му наложи санкция от 1000 лв..

Преди съвещанието родители и родственици на убитите младежи Тошко и Виктор стачкуваха пред Съдебната палата с искане за оптималната присъда за Петър Маринашки, който от Окръжния съд има наложено наказване от 5 години затвор.

През 2020 година под въздействието на опиати Маринашки провокира злополука, при която умират двамата младежи.

„ Това шиканиране на делото е, с цел да се размие публичният интерес към него и Маринашки да се размине с по-лека присъда “ – разяснява след съвещанието юрист Антоанета Николова, поддръжник на едно от потърпевшите фамилии.

„ Не може да си караш колата и да се печеш на плажа на Слънчев бряг, където преди дни е бил видян Маринашки “ – разяснява бащата на починалия Тошко Тодор Бараков. Той разяснява и злополуката в София, при която починаха две млади дами.

„ Пак дрогиран водач, който сее гибел по улиците. Това е един втори Маринашки. На това би трябвало да се постави край “ – разяснява Бараков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР