За 18-та поредна година младите художници от школа Колорит“ с

...
За 18-та поредна година младите художници от школа Колорит“ с
Коментари Харесай

Уникална изложба Рисунка в чекмедже показват от школа...

За 18-та поредна година младите художници от школа „ Колорит “ с началник Веселина Делчева при хасковското читалище „ Заря “ подредиха красивата си Рождествена галерия. Този път главната тематика на неповторимата експозиция е „ Рисунка в чекмедже “. Тя се открива от 18 часа във фоайето на читалището.

Всеки дом има остаряло, забравено чекмедже. То не е просто предмет, а част от нас, от нашата психика. С тази галерия ние му даваме нов живот – от чекмедето са извадени мемоари и фантазии, интерпретирани в картини, сподели ръководителят на школата по приложни изкуства Веселина Делчева. И добави, че в Коледната галерия вземат присъединяване деца от 6 до 18 години.

В изложбата са показани още неповторими свещи, които са особено отляти, декорирани и украсени, тъй като свещта дава уют за празника. Има още неповторими рамки, ботуши, елхи, чирпаци, лъжици и вилици, закупени от пловдивски антикварни магазини и декорирани като творби на изкуството.

Младите художници главно са рисували с акрилни бои, само че в чекмежетата има и доста вградени остарели предмети, цветя, паста, пирограф, платове и други забавни хрумвания. Така са се получили и много триизмерни облици.

Темите на картините са разнообразни от обувките на Чарли Чаплин до класическото Куче в чекмедже, има и тематики от модата и всекидневието, всеки от младите създатели е употребявал своите насъбрани с годините умения и е показал нещо неповторимо. Интересен е и фактът, че всичко изложено във фоайето на най-старото хасковско читалище е сътворено единствено за 2 месеца и половина.

Изложбата може да бъде прегледана до края на седмицата.

На откриването и ще бъде ситуирана и кутия за дарения за 17-годишната Адриана Андреева, която и школа " Колорит " също поддържа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР