За 16 поредна година се провежда инициативата Достойните българи“. Тя

...
За 16 поредна година се провежда инициативата Достойните българи“. Тя
Коментари Харесай

Наградиха Достойните българи“

За 16 поредна година се организира самодейността " Достойните българи “. Тя е признателност към хората, помогнали  без изгода на небогати, заболели и самотни, избавили от вода и огън, показали смелост, отстоявали обективни дела. Тази година измежду тях са и четирима чиновници на Министерството на вътрешните работи. Добрите каузи би трябвало да се демонстрират, съобщи министър Валентин Радев, който с възприятие на горделивост благодари на уредниците и своите чиновници. По думите му техните действия са още един мотив Министерство на вътрешните работи да продължи да работи в името на обществото.

Вътрешният министър връчи премията на регионалния шеф на Велико Търново старши комисар Димитър Машов, който бе отличен поради вложените непрекъснати старания в провеждането на дейна акция против телефонните измами. Тази акция продължава към този момент две години в региона под негово управление. С брошури и разгласи, а и персонално служители на реда изясняват на възрастните хора даже в най-малките села на региона по какъв начин да се пазят от измамниците. Кампанията стана за пример  за цялата система на вътрешното министерство, уточни министър Валентин Радев. Той напомни, че противодействието на този тип закононарушения е приоритет в работата на ведомството и прикани хората да демонстрират повече зоркост и мнителност в случаи на искане на парични средства.

Вътрешният министър изрече и сърдечна признателност на жандармериста от Варна Пламен Петров за достойната му постъпка. Служителят е в отмора след нощно дежурство и пред очите му на улица в родния му град - Нови пазар, стара жена хвърля през балкона торбичка с 2000 лв.. Той вижда, че към торбичката се доближава чужд мъж, сграбчва я и продължава с нея. Служителят на реда работи неотложно, задържа мъжа на място и подава сигнал в полицията в Нови пазар. Благодарение на бързата и професионална реакция,  той съумява да пресече следващ опит за телефонна машинация.

Сред отличените чиновници на Министерство на вътрешните работи са и младши контрольор Венцислав Спасов и старши пожарникар Запрян Пиперов от град Септември, избавили през юли м.г. 10 изгубени в гората над с. Варвара деца. Двамата подхващат избавителните дейности, като единият носи на тил в реката дете по дете, а сътрудника му - ги придържа с въже. Във водата влизат и началникът на РУ- Септември Стефан Божилов, шефът на локалната пожарна Александър Генчин, както и един служител на реда. Те обезпечават предпазното въже, като го държат изпънато. Благодарение на подхванатата акция, децата са избавени и върнати живи и здрави на родителите си.

Министър Валентин Радев още един път благодари на тримата доброволци за всеотдайността, при спасяването на 30 възрастни хора от пожар в здравната работа на село Овча могила. На 20 декември 2017 година Тихомир Веселинов, Георги Иванов и Милен Милев от локалното непринудено формирование идват първи на мястото на случая. До идването на пожарните екипи те извеждат на безвредно разстояние от здравния център възрастните жители и оказват помощ да се ограничи огънят. За проявения подвиг те са отличени в тазгодишния формат на самодейността " Достойните българи “.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР