За 16-а поредна година WWF отбеляза Часа на Земята в

...
За 16-а поредна година WWF отбеляза Часа на Земята в
Коментари Харесай

WWF отбеляза Часа на Земята в България с благотворително куиз парти

За 16-а поредна година WWF означи Часа на Земята в България. Повече от 250 радетели за опазването на природата у нас се събраха в клуб „ Микстейп 5 “, с цел да честват дружно с обичаната си организация. Те станаха част от назабравимо празненство, включващо акустична музика, занимателна стендъп комедия и викторина с любопитни въпроси от необятния свят на природозащитата.

За най-находчивите природолюбители имаше награди, а за положителното въодушевление на всички останали се погрижи комедиантката Надя Брайт.
 Надя Брайт

Хубавата музика беше обезпечена от наличието на надарени реализатори като Ники Димчевски и Пламен Мандаджиев, Ния Петрова и Явор Милчев, Парапланер, Керана и космонавтите. 

Събитието беше напълно с благотворителен темперамент и всички доходи от него ще бъдат ориентирани към разнообразни интензивности за запазване на природата у нас. Такива са напъните на WWF за връщане на рисовете в България, оповестяването на нови предпазени територии, които да свързват местообитанията на едрите хищници, както и дейностите по запазване на мечките и предварителна защита на спора сред тях и хората.

Точно в 20:30 ч. по сигнал на водещия Ники Станоев, осветлението в залата беше приглушено за един час в символ на взаимност със актуалните провокации пред околната среда.
 Николай Станоев

В същото време по традиция Столична община притъмни фасадите на основни здания в София, измежду които Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “, Националната опера и балет, Народния спектакъл „ Иван Вазов “, Храм-паметника „ Св. Александър Невски “, Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и доста други, а светофари в центъра на града през целия ден светеха със зелени сърца.
 Един от светофарите със зелено сърце в София.

Часът на Земята е най-мащабната интернационална самодейност, отдадена на опазването на планетата. За първи път тя се отбелязва в Сидни, Австралия през далечната 2007-а година и от този момент насам описът на страните, искащи да се причислят към празника на природата от ден на ден се уголемява. Тази година самодейността се организира допълнително от 190 страни, а милиони хора по света използваха Часа на Земята, с цел да насочат мощен апел за живот в естетика с природата, изгасяйки осветлението в домовете си сред 20:30 и 21:30 ч.

„ Часът на Земята отмина, само че акцията на WWF продължава и прераства в Месец на Земята. Тепърва ще ви разкажем за нашите триумфи в региона на опазването на горите, за основаването на първата предпазена зона за сериозно застрашените есетри в Дунав „ Есетрите-Ветрен “, както и за напъните ни за възобновяване на Драгоманското тресавище един до друг с нашите сътрудници от Сдружение за дива природа Балкани “, споделя Калина Бояджиева, координатор на Часа на Земята за България.

Кампанията продължава с изложбата „ Чудесата на природата: от семе до гора “. Чрез нея WWF ще показа по един артистичен метод хубостта на българските гори, както и богатия растителен и скотски свят, който пазят. Ще разберете също и забавни детайлности за залесяванията, с които природозащитниците възвръщат унищожени екосистеми у нас. Официалното разкриване е на 06.04. (четвъртък) от 18:00 часа в Ларгото. Елате, с цел да се насладим дружно на приказния свят на горите!

Всеки може да стане част от идеята на WWF да опазва дома на дивите животни в България, като се включи в акцията „ Общ дом. Общо бъдеще “. Вижте по какъв начин на.

Кампанията се осъществя с медийната поддръжка на Клуб Z.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР