За 16-а поредна година Българският олимпийски комитет събира младите спортни

...
За 16-а поредна година Българският олимпийски комитет събира младите спортни
Коментари Харесай

Стрийт фитнесът с дебют на Олимпийския фестивал в Албена

За 16-а поредна година Българският олимпийски комитет събира младите спортни гении от страната на Фестивала " Олимпийски очаквания ". Домакин на форума от 11 до 13 юни още веднъж е черноморската перла курортен комплекс Албена, в който ще си дадат среща близо 550 бъдещи звезди в 11 спорта.

Тържественото разкриване е планувано за 12 юни, понеделник, от 12.00 часа на огромната поляна пред хотел " Добруджа ". Там младите спортисти ще бъдат приветствани от ръководители на БОК и на домакините от Албена АД. Както постоянно след формалната част и дефилето на участниците по спортове още веднъж ще се извие българското хоро, което към този момент се трансформира в обичаен знак на фестивала. Състезанията ще се състоят в първокласните и чудесно поддържани спортни арени на комплекса " Албена ", който през 2019 година стана първият в историята, почетен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с купата " Европейски курорт на спорта ".

След като през предишните две години дебют на фестивала поредно направиха спортовете бейзбол и брейк, в този момент това прави и стрийт фитнесът. Тези по този начин нашумели съревнования в градска среда са измежду обичаните на младежите и това е причина за организирането на демонстративни осъществявания в този момент в Албена. По този метод БОК откликва на интереса при подрастващите и на трендовете от ден на ден ърбан спортове да бъдат застъпени в стратегиите на световните конгреси. Бейзболистите още веднъж ще се състезават на мини шампионат в Албена, а най-новият олимпийски спорт брейк също ще бъде показан с демонстративни осъществявания на най-хубавите у нас. Наред с това надпревари се провеждат в спортовете бадминтон, баскетбол, лека атлетика, плажен волейбол, плажна битка, плуване, футбол и тенис на маса. В тях, съгласно другите наредби в обособените дисциплини, ще вземат участие младежи родени в интервала 2005 - 2009 година.

Много мощни се обрисуват шампионатите по плажна битка и плажен волейбол. При борците в обособените стилове в предходните години участваха над 20 тима с по 8 състезатели и това направи тези шампионати най-масовите. Във волейбола по традиция преобладават представителите на варненската школа, само че още веднъж с интерес се чака включването на извънредно дейните през последните години представители на ПГ " Ген. Владимир Заимов " в Сопот.

Със сигурност още веднъж футболът ще провокира мощни страсти и ще бъде измежду най-атрактивните съревнования, в последното издание победи тимът на Черноморец. В атлетическия крос ще започват бегачи от Шумен, Варна, Русе, Добрич и други. При баскетболистите са записани отбори от столицата, Каварна, Русе, Добрич, Варна и други. Силен се обрисува и шампионатът по тенис на маса, който ще бъде последно контролно преди идващите значими тествания в календара на федерацията, измежду които са идните по-късно също в Албена Балкански игри, отдадени на 60-годишния празник на Балканския съюз в този спорт.

Както постоянно фестивалът на БОК е под мотото " Да открием олимпийските очаквания на България ". От основаването си до момента тези надпревари са били първо съществено тестване за доста български спортни очаквания, по-късно утвърдили се в националните тимове, взели участие в юношески олимпийски игри, а част от тях към този момент и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да способства за популяризирането на главните идеали, правила и полезности на олимпизма и разпространението им измежду младото потомство, както и да даде опция за изява на младите спортни гении.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР