За 14-дневен период на територията на област Варна са карантинирани

...
За 14-дневен период на територията на област Варна са карантинирани
Коментари Харесай

За 14 поставиха под карантина 191 класа и 42 групи в детски градини от Варна и областта

За 14-дневен интервал на територията на област Варна са карантинирани 191 класа в 52 учебни заведения и 42 групи в 32 детски заведения, оповестиха за Varna24.bg от пресслужбата на Областна администрация във Варна.

В присъствена форма на образование са 29 828 възпитаници. След осъществяване на бързи антигенни проби на учениците 40 са били с позитивен резултат, от които 36 с доказан резултат в сертифицирана лаборатория.

Няма смяна в броя възпитаници, които се образоват присъствено със документи за имунизация, преболедуване и съществуване на антитела.

Изследвани са 1625 педагози, при които има 47 с открит позитивен резултат. Шест позитивни резултата има и при тестваните 775 лица от непедагогическия личен състав.

На ротационен принцип все още са 12 учебни заведения, от които 11 са в община Варна и 1 в община Белослав. В образование в електронна среда са 7 учебни заведения в община Варна. От подадената информация от РУО 2% са отсъстващите възпитаници с диагноза COVID-19, а с сложени други диагнози отсъстващите възпитаници са 12%. Общо 13% са заболелите лица от педагогичен и непедагогически личен състав по здравословни причини.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР