За 138 наводнени къщи в карловското село Каравелово няма химически

...
За 138 наводнени къщи в карловското село Каравелово няма химически
Коментари Харесай

За 138 наводнени къщи в село Каравелово няма химически тоалетни

За 138 наводнени къщи в карловското село Каравелово няма химически тоалетни. Местни поданици чакат подаяние от Англия, с цел да могат да се раздадат няколко на възрастни и заболели хора, научи  от свои източници.

Химическите тоалетни са единствено 5-6 на брой, незадоволителни, разпределени непропорционално - човек би трябвало да върви над 300 м, с цел да отиде до тоалетната. Възрастна баба - по какъв начин да стигне в непроходимото село до там, питат локални поданици.

Хората вървят като зайци по дворовете. " Като видя, че комшията е клекнал и се обръщам встрани ", споделя един от жителите.  " Дотук мислихме по какъв начин да почистим, изчистихме - но след това ", питат локални поданици.

Спешно би трябвало да се направи тръбопровод и канализация, другояче селата ще се обезлюдят. Дори да има построени баня и тоалетна в домовете, те не могат да се употребяват по предназначение - тръбите са запушени от кал, описват хората.

Хората стартират да се изнасят от родните си места. Вода няма. Двете течащи чешми в квартала на село Каравелово са надалеч.

Наскоро едно от децата на път за учебно заведение се накаляло с локва и пропуснало занятия. Дарители са му купили маратонки и зимни обувки.

Дори водата за пиянство, освободена от държавния запас, първият път не е стигнала до хората. " Първият път вода не е дошла от държавния запас. Всичката вода до този миг е от донори. Това, че страната е написала, че освобождава вода, не значи, че вода е пристигнала ", споделя гражданин на селото.

Към момента не се знае колко къщи са годни за ремонт и живеене. Това би трябвало да бъде тествано и разказано от страната - донорите не могат да дефинират.

Няма я страната, организацията трябваше да бъде въведена от ръководещите, споделят хората. Според тях няма и отчетност по пунктовете за разпределяне на даренията.

Положението с питателните артикули е отчайващо. Има хора, които не са получили консерва с храна, нито бутилка с вода, тъй като не могат да се унижават на пункта. Храната не се разпределя отмерено и почтено, настояват локални поданици.

Някои от даренията са меко казано несъответствуващи за обстановката - по санитарни и по чисто целесъобразни аргументи.

" Има дарения, които са в отблъскващ тип. Огромно количество обувки на токче, офис сака, дантелени блузки, скъсани дънки и бюстиета, сатенени нощници - трябваше да ги изхвърля. Къде една жена ще облече офис сако в наводнения си дом? Как ще употребява одеало, което мирише на гозба ", питат доброволци.

Според хората обещаните фургони от локалната власт са насмешка, а не решение на въпроса с останалите без дом фамилии на фона на идващата зима.

" Всеки който е употребил подобен фургон на минусова температура знае, че подът замръзва. Той не е подобаващ за зима с температури под нулата ", твърдят пострадали.

Като решение от една неправителствена организация са се наели да настаняват част хората в жилища чартърен и да им заплащат наема.

Има опити за възобновяване на водоподаването на село Каравелово, само че в бедстващите къщи хората няма да имат вода в домовете си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР