За 13-та поредна година AnimeS Expo събира хиляди почитатели на

...
За 13-та поредна година AnimeS Expo събира хиляди почитатели на
Коментари Харесай

AnimeS Expo 2018 събира хиляди в София

За 13-та поредна година AnimeS Expo събира хиляди фенове на азиатската просвета в зала " Универсиада ", София. Сред тях има аниме и манга почитатели, k-pop почитатели, геймъри, танцьори и доста други. Грандиозният фестивал ще се състои на 31 март и 1 април от 9:00 часа.

AnimeS Expo за следващ път уголемява формата си, като тази година за първи път се организира подготовка за международното по косплей в Япония. Ще бъде определена най-хубавата група, която ще показва България в Нагоя, Япония. За задачата е образувано интернационално жури от три разнообразни континента, което е с голям опит на международната сцена и ще може да отлъчи най-хубавите участници. Сред тях са:

Kinpatsu Cosplay е южноафриканска косплейърка и крафтър, известна със своите големи костюми-брони от League of Legends (LoL)

AmenoKitarou (A.K. Wirru) (Австралия) - преподавател, фитнес инструктор, спечелил над 63 награди от разнообразни надпревари. Знае чудесно британски, китайски и японски. Участвал е като модел в голям брой реклами.

Sweet Angel - италианка, експерт по направа на костюми, като трансферира от умения по шиене към направа на атрибут и гримиране. Обича да изнася лекции на разнообразни косплей тематики.

Tokumaru Oguri - CEO and Founder of World Cosplay Summit (WCS). Основател на международното по косплей в Япония, който идва персонално от там, с цел да се запознае с равнището в България, да даде рекомендации за развиване и да следи провеждането на квалификацията.

Главният уредник на AnimeS Expo Михаел Сладкаров е горделив с достиженията на фестивала, защото събитието е видяно от допустимо най-високо равнище и е оценено като най-важния аниме фестивал за България от международната организация по косплей.

На AnimeS Expo ще се употребяват всички пространства в зала Универсиада, което включа двете зали, коридорите и етажите, както и площадките и паркингите към самата зала - общо над 5000 кв. метра. Главната зала ще има впечатляваща голяма концертна сцена, на която ще се проведат всички надпревари по косплей и другите типове танци. Записани са над 400 участникци.

Втората зала на събитието е гейминг залата. Там ще се организира шампионат по League of Legends (LoL) с 64 тима на място. Също по този начин разнообразни производители на електроника ще демонстрират най-новите джаджи на пазара. За почитателите на по-старите игри ще бъде построена ретро зона, където посетителите могат да си избират сред над 500 типичен игри от предишното. Почитателите на настолните игри също не са забравени. На място ще има демонстрации на разнообразни известни игри сега и всеки ще има опцията да опита силите и шанса си.

Организаторите са подготвили доста награди под формата на томболи, изложбени щандове с доста мърчъндайз, арт алея, софтуерни зони и доста други.

За повече информация може да следите фейсбук страницата на събитието " AnimeS Expo " или напряко самото събитие, което към този момент има интерес от над 6000 души - AnimeS Expo 2018

Билетите са в продажба и могат да бъдат закупени на всички каси на EasyPay или през EpayGO - оналйн. В момента се продават промо двудневни билети с цена от 20 лева, като на място цените им ще са 20 лева за един ден и 30 лева за два дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР