За 11-та поредна година, в навечерието на коледните празници, служителите

...
За 11-та поредна година, в навечерието на коледните празници, служителите
Коментари Харесай

Служителите на AES България зарадваха деца от социално слаби семейства |

За 11-та поредна година, в навечерието на коледните празници, чиновниците на AES България зарадваха деца от обществено слаби фамилии в община Гълъбово с топли облекла и обувки. Инициативата, наречена „ Дървото на ангелите “, е доброволческа и се финансира със средства на хората в AES и поддръжката на компанията. През тази година нашите дарове зарадваха 149 деца от Гълъбово.

„ Дърво на ангелите “ има за цел да се подкрепят децата от фамилии с ниски приходи, като им обезпечи нужните за зимата якета и ботуши. Общината в Гълъбово събира данните за нуждаещите се деца във възрастовата група от 1 до 7 клас и след консултация с учителите им дефинира потребностите на всяко дете.

Поради наложените ограничения за ограничение разпространяването на пандемията от COVID-19, през 2020 година подаръците бяха раздадени по домовете на децата, с цел да се избегне събирането им на едно място.

„ Подкрепата за общностите, в които работим е измежду главните цели на стратегия за корпоративна обществена отговорност на AES България. Щастлив съм, че и през 2020 година успяхме да осигурим една по-топла Коледа за децата от Гълъбово “, съобщи Оливие Маркет, президент на AES България.

Програмата за корпоративна обществена отговорност на AES България за последните години е близо 15 милиона лв.. С отделените средства се осъществят разнообразни стратегии и планове с фокус върху три съществени целта – обучение, опазване на здравето и инфраструктура.

AES участва от 2001 година в България и е най-големият вложител в енергийния бранш за последните 30 години с инвестиции, надхвърлящи 3,2 милиарда лв.. AES България е притежател на най-новата и съвременна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа AES Гълъбово, на Съоръжението за депониране на боклуци от употребата на централата край село Обручище, както и е мажоритарен притежател на AES Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „ Свети Никола ”, край Каварна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР