За 11-а поредна година Община Кюстендил, съвместно с Института по

...
За 11-а поредна година Община Кюстендил, съвместно с Института по
Коментари Харесай

Готвят двуметровата торта от череши на Празника на черешата в Кюстендил

За 11-а поредна година Община Кюстендил, взаимно с Института по земеделие – гр. Кюстендил провеждат Празника на Черешата 2018, който ще се състои на 22, 23 и 24 юни. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.
Празничната стратегия ще стартира на 22 юни (петък) от 20.00 часа с осъществяване на шлагерите „ Пътуване “, „ Цвят виолетов “, „ Мога “, „ Вятърът спи “, „ Вчерашни цветя “, „ В трето лице “ на Ирина Флорин.
Официалното разкриване на „ Празник на черешата “ 2018 ще бъде на 23 юни от 11.00 часа.
Както всяка година центърът на града ще се преобрази в самобитна платформа, сплотяваща търговци, занаятчии, производители на череши, фенове и посетители на празника, а същинската изненада за всички ще бъде двуметровата торта от череши.
По традиция ще се показват перспективни сортове череши за страната и региона, последвана от Конкурс за най-едра череша, най-атрактивно вешало и най-красив черешов щанд с награден фонд 6000 лв..
Програмата за деня включва Фолклорен празник „ Черешчица жанр родила” от 12.00 часа и оповестяване на резултатите от състезанието.
Специално за посетителите на Кюстендил и всички искащи, Община Кюстендил приготвя информативен тур от 16:00 часа, обхващащ всички културно-исторически обекти в града.

Празничният концерт ще бъде от 20.00 часа на площад „ Велбъжд “ с хитовите осъществявания на Нели Петкова и Цветелина Грахич.
Програмата ще продължи на 24 юни (неделя) от 10.00 часа с изложба-базар на череши и черешови творби, ревю на занаятчии и производители, арт-работилница за деца.
От 10.30 часа ще се състои кулинарната конкуренция „ Череши в кухнята “ и демонстрации на майстори готвачи с водещ Драгомир Драганов, а от 12.00 часа започват спортни игри с череши и оповестяване на резултатите от конкуренцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР