За 11-а поредна година агенции и рекламодатели ще вземат участие

...
За 11-а поредна година агенции и рекламодатели ще вземат участие
Коментари Харесай

Започна подаването на заявки за Effie България 2018

За 11-а поредна година организации и рекламодатели ще вземат присъединяване в българското издание на най-престижния в света конкурс, отличаващ успеваемостта на маркетинговите връзки – " Effie Awards® ".

Конкурсът е проведен у нас от Българската асоциация на информационните организации (БАКА). В конкуренцията ще бъдат оценени задачите и постигнатите резултати от извършените рекламни акции през миналата година.

Той ще се организира в интервала септември-октомври 2018 година и ще приключи със стилна гала в края на ноември.

От БАКА дефинираха три периода за подаване на поръчки – 8, 15 и 23 октомври. Разликата сред тях ще бъде в таксата за присъединяване. По-ранно подадените поръчки ще бъдат таксувани на по-ниска стойност.

Традиционно планове, описващи акции и маркетингови практики, които са потвърдили оптималната успеваемост по измерими критерии, могат да бъдат подавани в пет категории: " Стоки ", " Услуги ", " Промоции ", " Корпоративни връзки " и " Социална, медийна, политическа акция ". Сред изискванията за присъединяване е акциите да бъдат осъществени в интервала 1 януари 2017 година -  30 септември 2018 година

Тази година уредниците на състезанието Effie България оферират нов темплейт за поръчка за присъединяване за по-добро показване и разбиране на информацията. Документи и управление за присъединяване могат да бъдат изтеглени от www.effiebulgaria.org.

Подадените поръчки ще бъдат оценени в два кръга от без значение жури от потвърдили се експерти в разнообразни области на бизнеса. В първия кръг всяка акция ще бъде журирана независимо, без да се съпоставя с останалите в категорията. През втория кръг от оценяването поръчките ще бъдат обсъждани и съпоставяни по категории. При образуването на оценките най-голяма тежест ще имат показаните резултати от рекламните акции. Ще бъдат обсъждани и оценени и пазарната среда, стратегическата концепция и реализацията й.

Най-добрите акции ще бъдат отличени със златна, сребърна или бронзова статуетка, а финалистите и спечелилите в състезанието ще получат точки, с които ще бъдат класирани в интернационалната класацията на ефикасните компании и марки The Effie Effectiveness Index®.

Вече 50 години премиите Effie са общопризнатият стандарт за премерване на триумфа измежду рекламните организации и рекламодателите по света, а за маркетолозите е въпрос на горделивост и авторитет да имат Effie в своето CV. България не е изключение от тази наклонност, представяйки годишно новаторски и забавни планове с впечатляващи резултати.

С цел по-висока успеваемост при разказване на плановете, на 26 септември от БАКА провеждат специфичен уъркшоп за организации и рекламодатели с тематика „ Как да подготвим сполучлива поръчка за Effie ”, който ще показа скъпи насоки и препоръки за правенето на кандидатурите. В него ще вземат присъединяване водещи експерти от пазара и представители на награждавани организации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР