За 10-та поредна година ще обедини институции, неправителствени и бизнес

...
За 10-та поредна година ще обедини институции, неправителствени и бизнес
Коментари Харесай

bTV Media Group и „Да изчистим България заедно“ отново ще бъдат част от Световния ден на почистването през 2022


За 10-та поредна година ще сплоти институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на идеята за по-чиста околна среда. Кампанията, която е част от плана на bTV Media Group, ще се организира още веднъж в поддръжка на идеите на най-голямото гражданско придвижване в света. През 2022г. Световният ден на почистването на планетата, в който за шести следващ път ще се включи и България, ще се организира на 17 септември.

Тази година най-мащабната национална доброволческа самодейност у нас - „ Да почистим България заедно”, ще се организира под надпис „ Подай ръка на природата “. Тя е ориентирана към персоналната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

„ В миналите две нелеки години най-големият ни приоритет се оказа здравето – както нашето персонално, по този начин и това на природата. Изолацията по време на пандемия ускори връзката на хората с природата, при която всички ние потърсихме избавление. През 2022г. идва моментът, в който всички дружно да се погрижим още веднъж за нея, тъй като тя е нашият общ дом и на 17 септември с акцията „ Да почистим България дружно “ ще потвърдим, че силата е в нашите ръце, разяснява Мария Лазарова, управител „ Социални планове “ в bTV Media Group.

Всяка година участниците в „ Да почистим България дружно " са измежду най-активните в света. От своето основаване до момента най-емблематична доброволческа еко-инициатива у нас е получила поддръжката на над 2 5 0 0 000 доброволци от цялата страна. За същия интервал по информация от Министерството на околната среда и водите са събрани близо 94 000 тона боклуци, което се равнява на повече от 200 изцяло заредени самолета „ Боинг 747”, а от картата на България са изчезнали над 18 800 нерегламентирани сметища и нечисти зони. „ Да почистим България дружно “ е притежател на редица родни и интернационалните награди и самопризнания за постигнатите резултати.

Стартът на тазгодишния Световен ден на почистването ще бъде даден през днешния ден - 15 юни с огромна акция пред Европейския дом в Берлин, по време на която своите апели за поддръжка ще насочат Председател на Европейския парламент Роберта Метсола, Председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и кмета на Берлин Франциска Гифай.

За

Социално виновният план на bTV Media Group - „ Добрият образец “, не стопира да въодушевява, като залага на силата на персоналната отговорност, проявена посредством интензивно присъединяване в дела, доброволчески акции и самостоятелни начинания. bTV Media Group, като част от фамилията на CME и интернационалната компания PPF GROUP, продължава да демонстрира ангажираност към значими обществени дела и партньорства, които се стремят да подобрят живота на хората. Нашата обществено виновна задача е да поддържаме и предизвикваме планове, които развиват гражданското общество и са основани на споделени ESG стандарти (Environmental, Social and Governance – екологично, обществено и корпоративно управление) като част от устойчивото и отговорно вложение.

За и

Целта на самодейността е над 190 страни да провеждат в един ден акции за разчистване, като се стремят да ангажират най-малко 5% от популацията си с проблемите, свързани със замърсяване на околната среда.

От 2018 година Световният ден за разчистване събира милиони хора за най-големия ден за събиране на боклуци в човешката история. През 2018 година 17,6 милиона, а през 2019 година, 21,2 милиона души се причислиха към епична 36-часова зелена вълна от разчистване по целия свят – започвайки от Нова Зеландия и пътувайки по света, преди да приключи в Хавай.

Всички тези пазители на природата излязоха макар провокациите на 2020 и 2021 година

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР