З0-ата годишнина от шампионската титла на Етър ще бъде отбелязана

...
З0-ата годишнина от шампионската титла на Етър ще бъде отбелязана
Коментари Харесай

Етър готви грандиозно шоу по случай 30 години от шампионската титла

З0-ата годишнина от шампионската купа на Етър ще бъде маркирана уместно с футболен празник на стадион „ Ивайло”. На 9 юни 1991 година „ болярите” стигнаха до най-големия връх в историята си. Кръглата годишнина ще бъде почетена точно на тази дата от 18:30 часа. Шампионският отбор на Етър ще посрещне ветераните на Берое.

„ Имаше оферти да поканим Левски или ЦСКА, само че такива мачове към този момент са правени. Големият треньор Георги Василев даде концепцията да ни гостува Берое”– също първенец, само че през 1986 година Легенди на двата тима ще излязат един против различен във В. Търново в бенефисния мач”, заяви актуалният президент на „ виолетовите” Деян Куздов. Двете агитки също са в другарски връзки и сигурно ще допринесат за празника.

Екипа на Етър ще облекат Бончо Генчев, Цанко Цветанов, Илиян Киряков, Николай Донев, Калоян Чакъров, Георги Георгиев, Сашо Христов, Генчо Генчев, Ангел Червенков, Сашо Димов, Георги Попиванов. Съставът ще бъде допълнен с играчи, станали първенци при юношите през 1996 година като Тодор Колев, Стефан Ангелов, Свилен Василев и други Куп известни имена ще има и в състава на Берое от шампионския им тим. За юбилейния мач отборът ще бъде воден от спортния шеф Валентин Грудев и Христо Белчев – Операта, дружно с доста техни съотборници от шампионската 1986 година

Легендите на Етър ще излязат със особено направени за юбилея екипи, които след това ще им останат безценен спомен. Подготвени са доста подобаващи дарове и награди.

Една от кулминационните точки ще бъде истинската шампионска купа на Етър. Тя идва на стадион „ Ивайло” особено за празника – за първи път от 1991 година насам почитателите ще я видят, а първенците още веднъж ще могат да я вдигнат в ръцете си! Досега в клубната витрина бе единствено имитация на купата, която бе направена преди няколко години със средства, събрани от почитателите. На юбилея е отдаден и специфичен вестник, дело на Ангел Ганцаров, изданието носи името „ Виолетови шампиони”. Ще бъде показан и филмът със същото заглавие. В деня на юбилея Ангел Ганцаров също е юбиляр – навършва 70 години. Във фенмагазина още веднъж ще бъде в продажба и книгата на Анатоли Петров „ Те играха за Етър.

Във Велико Търново ще бъде показана и биографичната книга „ Трифон Иванов – Железния: Биография на една безконечна легенда” с създатели Георги Иванов, Кристиан Иванов, Добромир Добрев. За празника ще има и още изненади, оповестиха уредниците.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР