З апочва плановото почистването на речните корита на територията на

...
З апочва плановото почистването на речните корита на територията на
Коментари Харесай

Започна почистване на коритата на реките, преминаващи през София

З апочва плановото почистването на речните корита на територията на Столичната община.

Почистващите компании от през днешния ден (12 април) почистват коритото на река Боянска в регион "Красно село ", оповестяват от Столичната община.

Аварийно се почистват и река Суходолска при моста на ж.к "Толстой " и река Аджибарица при ул. "Ангел Каралийчев ".

С приоритет се прави разчистване на водостоците на Софийски околовръстен път - Южна дъга и сектори от реки, които могат да основат предпоставки за сериозни или спешни обстановки при топенето на снеговете и по-обилните превалявания напролет.

До края на месеца ще стартира почистването на сектори от река Суходолска в регион "Илинден ", дере по ул. "Планинец " в регион "Витоша ", река Боянска бара и река Бара изливо в регион "Триадица ", река Слатинска в регион "Подуяне ", река Аджибарица в регион "Студентски ", река Новачица в регион "Изгрев ", реките Габровница, Уршак, Балшенска.

През 2021 година в Програмата за планово разчистване на речни корита, преминаващи през урбанизираната територия на Столичната община, са включени 233 речни сектори с обща дължина над 120 километра.

За задачата Столичната община е осигурила 2 654 898,58 лева от бюджета на общината и от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет, оповестяват от общината.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР