Ювентус обяви привличането на германския полузащитник Емре Джан. 24-годишният футболист

...
Ювентус обяви привличането на германския полузащитник Емре Джан. 24-годишният футболист
Коментари Харесай

"Ювентус" обяви привличането на Емре Джан

Ювентус " разгласи привличането на немския полузащитник Емре Джан. 24-годишният футболист се причислява към италианския първенец със свободен трансфер. Неговият контракт с " Ливърпул " изтича на 30 юни, а контрактът му със " остарялата госпожа " влиза в действие от 1 юли.

Днес Джан мина сполучливо медицински прегледи и се обвърза с " Ювентус " до лятото на 2022 година Клубът разгласи, че като част от договорката ще изплати 16 милиона евро на играча. Те ще бъдат преведени на два транша в идващите две финансови години.

Преминаването на Джан в " Ювентус " беше считано за безусловно несъмнено още през първата половина на предишния сезон, откакто немският национал отхвърли да преподпише с " Ливърпул ".

Полузащитникът изигра 166 мача и означи 14 гола за " мърсисайдци ", които го купиха за 12 милиона евро от " Байер " (Леверкузен) през лятото на 2014 година

OFFICIAL: Emre Can signs for Juventus! ✍️⚪⚫️

➡️ https://t.co/HcQr9QpC6f#WelcomeToJu#ForzaJuvepic.twitter.com/nOlYUxdRYn
— JuventusFC (@juventusfcen) 21 юни 2018 година

Джан лекуваше травма в последните месеци от сезона. Той получи контузия в средата на март и се появи в игра чак за финала на Шампионската лига с " Реал " (Мадрид), когато записа седем минути като запаса.

Джан е третото ново попълнение на " Ювентус " след вратаря Матиа Перин и нападателя Андреа Фавили.

Италианският първенец притегли за непрекъснато и Дъглас Коста, който през предишния сезон игра в Торино чартърен от " Байерн " (Мюнхен).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР