Ювентус е застрашен с много по-сериозна санкция заради участието си

Ювентус е застрашен с много по-сериозна санкция заради участието си ...

Ултиматум пред "Ювентус" - Суперлига или Серия А


"Ювентус" е застрашен с много по-сериозна санкция заради участието си в проекта за Суперлигата от 5-те процента от приходите си от евротурнирите, които бе задължен от УЕФА да дари за детско-юношеския футбол. Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина обяви, че клубът от Торино може да бъде изваден от Серия А още през сезон 2021/22, ако не се откаже от Суперлигата.

"Ако "Ювентус" не спазва правилата, ще бъде изключен. Той ще бъде изваден по време на процедурата по лицензирането за следващия сезон в Серия А. Това ще се случи, ако "Ювентус" не вземе решение да излезе от Суперлигата", коментира Гравина. Той все пак подчерта, че очаква решение на клуба за отказ от идеята за Суперлигата.

Ултиматумът срещу клуба е заради факта, че "Юве" остана единственият италиански отбор, който все още поддържа проекта. Все още зад идеята стоят още испанските "Реал" и "Барселона". И трите клуба към момента са обявили, че продължават да работят за осъществяване на начинанието, обявено на 19 април. "Милан" все още не се е отказал формално, но подкрепи позицията на УЕФА.

Източник: segabg.com