Ювентус е застрашен с много по-сериозна санкция заради участието си

...
Ювентус е застрашен с много по-сериозна санкция заради участието си
Коментари Харесай

Ултиматум пред "Ювентус" - Суперлига или Серия А

" Ювентус " е заплашен с доста по-сериозна глоба поради присъединяване си в плана за Суперлигата от 5-те % от приходите си от евротурнирите, които бе длъжен от УЕФА да подари за детско-юношеския футбол. Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина разгласи, че клубът от Торино може да бъде изваден от Серия А още през сезон 2021/22, в случай че не се откаже от Суперлигата.

" Ако " Ювентус " не съблюдава разпоредбите, ще бъде изключен. Той ще бъде изваден по време на процедурата по лицензирането за идващия сезон в Серия А. Това ще се случи, в случай че " Ювентус " не вземе решение да излезе от Суперлигата ", разяснява Гравина. Той въпреки всичко акцентира, че чака решение на клуба за отвод от концепцията за Суперлигата.

Ултиматумът против клуба е поради обстоятелството, че " Юве " остана единственият италиански тим, който към момента поддържа плана. Все още зад концепцията стоят още испанските " Реал " и " Барселона ". И трите клуба все още са оповестили, че не престават да работят за реализиране на начинанието, оповестено на 19 април.  " Милан " към момента не се е отказал официално, само че поддържа позицията на УЕФА.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР