Юристи се обявиха против планираното от висшия съдебен съвет закриване

...
Юристи се обявиха против планираното от висшия съдебен съвет закриване
Коментари Харесай

Юристи на протест срещу закриването на районни съдилища, планирано от ВСС

Юристи се оповестиха срещу плануваното от висшия правосъден съвет закриване на част от районните съдилища. Адвокати провеждат безмълвни бдения в София, Свищов, Пловдив, Благоевград, Русе, Габрово, Стара Загора и Смолян.

В столицата те се събраха пред Съдебната палата, с цел да изразят недоволството си от закриването на районните съдилища. Според тях по този метод ще се ограничи достъпът на хората до правораздаване, тъй като в България към момента няма електронно такова.

Снимка: bTV

С промените, които се приготвят съвсем половината от районните съдии в България ще станат окръжни и хората няма да могат елементарно да стигат до по-горните съдилища.

От Висш съдебен съвет към момента не са коментирали недоволството на юристите, чака се в четвъртък служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов да кажа своето мнение на съвещанието на Висш съдебен съвет.

Измененията, които се приготвят могат да станат факт единствено в случай че в България има Народно заседание.

Адвокатите са недоволни най-много от това, че да вземем за пример техен сътрудник от Малко Търново за всяко едно дело ще би трябвало да стига до Бургас и да заплаща за пътя, което ще оскъпи таксите за жителите.

Снимка: bTV

Протест в този час и пред Съдебната палата в Пловдив. Казусът там е обвързван със съдът в Първомай, който се готви за закриване и ще бъде трансфорат в териториално отделение. В него има двама съдии, които ще бъдат преназначени в Пловдив, а административният състав в Първомай ще бъде мощно сведен. Според юристите сходни дейности ще лишат хората от правосъдие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР