Юристът Георги Георгиев от ГЕРБ е новият председател на Столичния

...
Юристът Георги Георгиев от ГЕРБ е новият председател на Столичния
Коментари Харесай

Юрист от ГЕРБ оглави столичния парламент, опозицията му скоч...

Юристът Георги Георгиев от ГЕРБ е новият ръководител на Столичния общински съвет. Той беше определен с 36 гласа при вота, в който участваха 44 от общо 61 общински съветници. Недействителните гласове са 8.
Георгиев беше единствена номинация за поста, откакто във вторник досегашният ръководител Елен Герджиков подаде оставка. След повече от 10 година на поста той се отдръпна по гледище персонално на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който не бил удовлетворен, че не се е възпротивил на рецензиите на опозицията, че градският превоз е пред банкрут.

Георгиев е първи мандат общински консултант от гражданската квота в листата на ГЕРБ-СДС. Председател е на комисията по финанси и бюджет към СОС. Вносител е на редица отчети, свързани с оптимизация на бюджетните разноски, възстановяване на градската среда, развиване на публичния превоз и безконтактните заплащания в него, обществени действия и други.

Още преди гласуването от групите на " Демократична България " и Българска социалистическа партия, както и самостоятелният Борис Бонев от " Спаси София " оповестиха, че няма да поддържат кандидатурата на Георгиев, като се възмутиха от намесата на Борисов при отдръпването му. Десните даже обявиха, че ще апелират избора му, тъй като процедурата не е осъществена по разпоредбите.

Според тях новият началник на СОС е прекомерно нападателен и необуздан, сходно е и мнението на десните. Според Бонев пък Георгиев не е подобаващ за поста, тъй като е вносител на редица лобистки и съмнителни отчети.

" Прави усещане, че Георги Георгиев бързо се изкачи на кариерната стълбица. Той непосредствено стана началник на непрекъснатата комисия по бюджет и финанси към СОС, а в този момент на преполовен мандат е претендент за ръководител на СОС. Това е човек, който не може да води разговор, не е консенсусен ", разяснява Бонев.

Методи Лалов от Демократична България също се изрече отрицателно за предлагането на ГЕРБ.

" Георги Георгиев е лицето на арогантността. Да, Георги Георгиев има качества и е подготвен да извърши всички заръки на Бойко Борисов ", добави той.

" Ако някой умее да се самозабравя, то това е Георги Георгиев. Ако някой е гледал комисията за бюджет на СОС, той е видял държанието на Георгиев. Квалификациите и дипломите не са всичко, на първо място стои правовата страна. Време е жители да излезете пред общината, хиляди би трябвало да дойдат и е време и Георгиев и Фандъкова да си събират партакешите от общината ", добави Лалов.

Биография

Георги Георгиев е роден през 1986 година Завършил е с отличие право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Има и магистърска степен по интернационално комерсиално право от King’s College London. Защитава дисертация на тематика „ Залог на комерсиално дружество “ в Софийския университет, въз основа на която издава книгата „ Залогът на комерсиално дружество “ през тази година. През 2012 година е определен за съветник за България и член на работна група по проучвателен план на London School of Economics and Political Science. Съавтор е в интернационалните проучвания, оповестени от влиятелни задгранични и български издателства. В момента е основен помощник по комерсиално право в Софийския университет. Георгиев е ръководещ съучастник в адвокатско сдружение „ Георгиев и Колев ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР